
Saftig äppelburgare
med mjukstekt lök och spröda pommes
Trött på burgare som alltid smakar likadant? Testa vår syrliga äppelburgare och låt den karamelliserade lökens kittlande sötma kratta vägen för de spröda klyftpotatisens robusta sälta. Kapsla in smakerna i ugnsrostade briochebröd och toppa med färsk rucola.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
500 g
Potatis
1 st
Lök
1 st
Äpple
15 g
Panko ströbröd
50 g
Riven mozzarella
(Innehåller Mjölk)
2 st
Briochebröd
(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
40 g
Rucola
250 g
Blandfärs
Ingår inte i din leverans
1 msk
Smör (steg 2)
Köksredskap
Instruktioner

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär potatis i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja*, salt* och peppar*. Sprid ut och tillaga i ugnen tills krispiga, 20-25 min. TIPS: Vänd pommes halvvägs igenom tillagningstiden.

Skiva lök tunt. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Stek lök i 10-15 min, eller tills mjuk. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Tillsätt smör* [1 msk | 2 msk] de sista 5 min av tillagningstiden.

Skala och riv äpple. Blanda blandfärs, äpple och panko [1/2 påse, 2P] i en bunke. Krydda med salt* och peppar*. Forma färsen till en biff per person.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek biffi 5-6 min per sida. Ta av stekpannan från värme när den är färdigstekt. Toppa den med mozzarella och lägg på ett lock på stekpannan. Ställ åt sidan i 4 min så att osten får smälta. VIKTIGT: Köttet är färdigt när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Värm briochebullar i ugnen i 2-3 min. Skölj rucola, och blanda den sedan med en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål.

Dela briochebullar på mitten. Bre på majonnäs, toppa med rucola, biff och stekt lök. Servera med pommes och resterande sallad vid sidan av.