Trött på burgare som alltid smakar likadant? Testa vår syrliga äppelburgare och låt den karamelliserade lökens kittlande sötma kratta vägen för de spröda klyftpotatisens robusta sälta. Kapsla in smakerna i ugnsrostade briochebröd och toppa med färsk rucola.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.
500 g
Potatis
1 st
Lök
1 st
Äpple
15 g
Panko ströbröd
(Innehållergluten)50 g
Riven mozzarella
(Innehållermjölk)2 st
Briochebullar
(Innehållergluten, mjölk, äggKan innehållaKan innehålla spår av sesam, Kan innehålla spår av soja, Kan innehålla spår av nötter)50 g
Majonnäs
(Innehållerägg, senap)40 g
Rucola
250 g
Blandfärs
efter behov
Smör* (steg 2) efter behov
(Innehållermjölk)Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär potatis i 1 cm tjocka pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja*, salt* och peppar*. Sprid ut och tillaga i ugnen tills krispiga, 20-25 min. TIPS: Vänd pommes halvvägs igenom tillagningstiden.
Skiva lök tunt. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Stek lök i 10-15 min, eller tills mjuk. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Tillsätt smör* de sista 5 min av tillagningstiden.
Skala och riv äpple. Blanda blandfärs, äpple och panko [1/2 påse, 2P] i en bunke. Krydda med salt* och peppar*. Forma färsen till en biff per person.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek biffar i 5-6 min per sida. Ta av stekpannan från värme när de är färdigstekta. Toppa dem med mozzarella och lägg på ett lock på stekpannan. Ställ åt sidan i 4 min så att osten får smälta. VIKTIGT: Biffarna är färdiga när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Värm briochebullar i ugnen i 2-3 min. Skölj rucola, och blanda den sedan med en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål.
Dela briochebullar på mitten. Bre på majonnäs, toppa med rucola, biff och stekt lök. Servera med pommes och resterande sallad vid sidan av.