Rumpstek- och chimichurrisallad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rumpstek- och chimichurrisallad

Rumpstek- och chimichurrisallad

2 portioner | med avokado och rostad lök

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Unna dig en lyxig lunchsallad med en sydamerikansk twist. Stekt rumpstek spelar huvudrollen i denna goda rätt och serveras på en matig sallad med rostad lök, krutonger och avokado. Salladen får smak av en vackert grön och underbart god chimichurridressing med färsk persilja och vitlök.

Allergener:
Vete
Gluten
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Rumpstek

100 g

Salladsmix

1 st

Baguette

(Innehåller: Vete, Gluten)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Avokado

1 st

Lök

1 st

Bladpersilja

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

1 g

Chiliflakes

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till kött

2 msk

Olja till dressing

¼ tsk

Salt till dressing

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2800 kJ
Energi (kcal)669 kcal
Fett37.2 g
varav mättat7.3 g
Kolhydrater39.2 g
varav socker3.2 g
Protein37.3 g
Salt3.6 g

Instruktioner

Rosta lök
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt. 

Skär lök i 1 cm breda klyftor.

Placera lök på en plåt med bakplåtspapper och ringla över en skvätt olivolja.

Krydda med en nypa salt och peppar. Rosta i ugnen i 8–10 min.

Blanda chimichurri
2

Under tiden, riv baguette i 1 cm stora bitar. Blanda med en skvätt olivolja och en nypa salt och peppar i en stor skål.

Ta ut lök från ugnen och placera brödbitar i ett lager på plåten. Rosta i ytterligare 8–10 min, eller tills gyllene.

Finhacka persilja. Riv eller finhacka vitlök. Skölj salladsmix.

Blanda persilja, chiliflakes, vitvinsvinäger, olivolja, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked och skär i 1 cm tunna skivor.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Stek kött
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills brynt. 

Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

Lägg över kött på¨en skärbräda och skär i 1 cm breda skivor när det har vilat i ett par minuter.

Medan köttet vilar, blanda hälften av chimichurrin, olivolja, rostad lök, krutonger, salladsmix och salt i en stor skål.

TIPS: Stek i ytterligare 1–2 min för genomstekt.

Servera
4

Lägg upp sallad i skålar.

Toppa sallad med kött- och avokadoskivor.

Ringla över resterande chimichurri.