Spara denna rätt till en dag när ni är riktigt hungriga, här bjuder vi nämligen på en fyllig måltid, som snabbt stillar hungern. Pulled bean bowl med färgstark paprikacouscous utgör basen. Vi toppar med färsk tomat och gurka, och en krämig dilldressing!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
100 g
Couscous
(InnehållerGluten, Vete)4 g
Grönsaksbuljong
(InnehållerSelleri)2 st
Vitlöksklyfta
1 st
Paprika
4 g
Mamas Favorit
(InnehållerÄgg)240 g
Pulled beans
(InnehållerGluten, Vete, Ägg, Korn, Soja)1 st
Gurka
2 st
Tomat
1 portionspåse
Dill
1 paket
Gräddfil
(InnehållerMjölk)½ msk
Olivolja (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 1)
Kärna ur och tärna paprika i 1 cm stora bitar. Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp olivolja* [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök och paprika i 30 sek. Tillsätt vatten* [21/2 dl | 5 dl], grönsaksbuljong, Mamas favorit och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], och koka upp.
Laga couscous Tillsätt couscous och olivolja* [1 msk | 2 msk] till kastrullen och blanda väl. Ta av från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Rör om med en gaffel.
Tärna tomat och gurka i 1 cm stora bitar. Grovhacka dill.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek pulled beans med en nypa salt* och peppar* tills genomvarmt, 3-4 min.
Blanda dill, gräddfil, en nypa salt* och peppar* i en liten skål. Blanda gurka och tomat i en medelstor skål. Krydda med salt* och peppar*. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja*.
Lägg upp paprikacouscous i skålar. Toppa med pulled beans och grönsaker, och ringla över dilldressing.