topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pulled bean bowl

Pulled bean bowl

med paprikacouscous och dilldressing

Spara denna rätt till en dag när ni är riktigt hungriga, här bjuder vi nämligen på en fyllig måltid, som snabbt stillar hungern. Pulled bean bowl med färgstark paprikacouscous utgör basen. Vi toppar med färsk tomat och gurka, och en krämig dilldressing!

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Selleri
Ägg
Korn
Soja
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

100 g

Couscous

(Innehåller Gluten, Vete)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Paprika

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

240 g

Pulled beans

(Innehåller Gluten, Vete, Korn, Ägg, Soja)

1 st

Gurka

2 st

Tomat

1 portionspåse

Dill

1 paket

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)670 kcal
Energi (kJ)2804 kJ
Fett28.7 g
varav mättat7.6 g
Kolhydrater57.6 g
varav socker13 g
Protein40.1 g
Salt4.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Stek vitlök & paprika
1

Kärna ur och tärna paprika i 1 cm stora bitar. Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp olivolja* [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök och paprika i 30 sek. Tillsätt vatten* [21/2 dl | 5 dl], grönsaksbuljong, Mamas favorit och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], och koka upp.

Laga couscous
2

Laga couscous Tillsätt couscous och olivolja* [1 msk | 2 msk] till kastrullen och blanda väl. Ta av från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Rör om med en gaffel.

Förbered grönsaker
3

Tärna tomat och gurka i 1 cm stora bitar. Grovhacka dill.

Stek pulled beans
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek pulled beans med en nypa salt* och peppar* tills genomvarmt, 3-4 min.

 

Blanda dilldressing
5

Blanda dill, gräddfil, en nypa salt* och peppar* i en liten skål. Blanda gurka och tomat i en medelstor skål. Krydda med salt* och peppar*. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja*.

 

Servera
6

Lägg upp paprikacouscous i skålar. Toppa med pulled beans och grönsaker, och ringla över dilldressing.