topBanner
Pulled bean bowl

Pulled bean bowl

med vitlöksris och picklad rödlök (OBS! Ägg är en skafferivara)

Spara denna rätt till en dag när ni är riktigt hungriga, här bjuder vi nämligen på en fyllig måltid, som snabbt stillar hungern. Pulled bean bowl med underbart vitlöksris med ingefära utgör basen. Vi kompletterar med med ljuvlig hemmapicklad rödlök och en krämig asiatisk majo.

Taggar:VegetariskSnabb
Allergener:glutensesamsojaäggsenapsulfitermjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Jasminris

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Ingefära

20 g

Asiatisk dressing

(Innehållergluten, sesam, soja)

1 st

Gurka

25 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

240 g

Pulled beans

(Innehållergluten, soja, ägg)

1 st

Lime, ekologisk

1 st

Morot

1 st

Rödlök

12.5 ml

Vitvinsvinäger

1 påse

Koriander

75 g

Asiatisk woksås

(Innehållergluten, sesam, soja, sulfiter)

10 g

Sesamfrön

(Innehållersesam)

Ingår inte i din leverans

msk

Smör* (steg 1)

(Innehållermjölk)

2 st

Ägg* (steg 5)

(Innehållerägg)

3 dl

Vatten* (steg 1)

3 msk

Vatten* (steg 3)

¼ tsk

Salt* (steg 1)

tsk

Socker* (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3312 kJ
Energi (kcal)792 kcal
Fett27 g
varav mättat4 g
Kolhydrater92 g
varav socker19 g
Kostfiber6 g
Protein42 g
Kolesterol0 mg
Salt4 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Kastrull
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Riv ingefära och vitlök. Hetta upp en klick smör* och en skvätt olivolja* i en stor kastrull på medelvärme. Fräs vitlök och ingefära i 1 min. Tillsätt ris, vatten* [3 dl | 6 dl] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Skala morot i långa strimlor. Skiva rödlök tunt. Riv en nypa limezest och skär lime i klyftor. Skär gurka i tunna halvmånar.

3

Blanda asiatisk dressing, majonnäs och en skvätt vatten* i en liten skål. Blanda hälften av rödlöken, vitvinsvinäger [1/2 paket, 2P], vatten* [3 msk | 6 msk], en nypa socker* och salt* i en liten skål. Blanda så löken täcks av vätska och ställ åt sidan tills servering.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en mellanstor stekpanna på medelhög värme. Stek pulled beans och resterande rödlök i 3-4 min, eller tills mjuka. Tillsätt asiatisk woksås, limezest, en skvätt limejuice och en generös nypa peppar*. Koka i 1 min. Överför till en skål med lock för att hålla på värmen.

5

Skölj av stekpannan och hetta sen upp en skvätt olivolja* på medelhög värme. Knäck ägg* [2 st | 4 st] och strö över en nypa sesamfrön. stek tills äggvitan är fast och äggulan är tillagad efter din smak, 4-5 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Grovhacka koriander. Häll lagen från rödlöken.

6

Lägg upp vitlöksris i skålar. Toppa med pulled beans, gurka, morot och picklad rödlök. Ringla över asiatisk majo och toppa med sesamstekta ägg. Garnera med koriander och resterande sesamfrön, och servera med limeklyftor.