Kyckling spelar huvudrollen i kvällens middag med härliga mellanösterinfluenser. Vi smaksätter den med souvlakikrydda och serverar den ugnsstekt med couscous som får sällskap av rostad lök, persilja och pinjenötter, pankotoppade rostade tomater och krämig vitlöksyoghurt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Kycklingbröstfilé
4 g
Harissakrydda
100 g
Couscous
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Soja)
2 st
Tomat
4 g
Kycklingbuljong
1 st
Bladpersilja
½ st
Vitlöksklyfta
10 g
Pinjenötter
(Kan innehålla spår av: Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)
4 g
Souvlaki-kryddmix
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
1 st
Rödlök
150 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
2.5 dl
Vatten till couscous
¼ tsk
Salt till couscous
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Olja till couscous
¼ tsk
Salt till panering
2 msk
Olja till panering
¼ tsk
Salt till grönsaker
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Koka upp vatten, salt och kycklingbuljong i en medelstor kastrull.
Lägg över kyckling på en plåt med bakplåtspapper.
Krydda med salt och souvlaki-kryddmix och tillaga i ugnen i 17–19 min, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Rör ner couscous, kycklingbuljong och olivolja i kastrullen.
Ta av kastrullen från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats.
Fluffa upp couscous med en gaffel.
Under tiden, halvera tomater.
Skär lök i 2 cm breda klyftor.
Blanda panko, harissakrydda, salt och olivolja i en liten skål.
Placera tomat (med skärsidan uppåt) och lök på en ny plåt med bakplåtspapper och krydda med salt.
Toppa tomat med pankoblandning.
Ringla en skvätt olivolja över lök.
Rosta i ugnen i 12–15 min, eller tills mjuka och gyllene.
Tillsätt pinjenötter på plåten med grönsaker när det återstår 5 min av kycklingens och grönsakernas tillagningstid.
Rosta i 3–5 min, eller tills gyllene.
Grovhacka persilja.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda yoghurt, vitlök och en nypa salt i en liten skål.
Vänd couscous med rostad lök, persilja och pinjenötter precis innan servering.
Lägg upp kyckling, couscous och tomater på tallrikar.
Servera med en klick vitlöksyoghurt.