topBanner
Potatispizza

Potatispizza

med ricotta, karamelliserad lök och äppelsallad

Alla älskar pizza, och som tur är så behöver man aldrig tröttna på pizza, eftersom man kan variera dem så mycket. Här bjuder vi på en super spänannade potatispizza med ricotta, karamelliserad lök, rosmarin, äppelsallad.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:sulfiterglutenmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

1 st

Pizzadeg

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av mjölk)

300 g

Potatis

1 st

Rosmarin

100 g

Ricotta

(Innehållermjölk)

2 st

Vitlöksklyfta

50 g

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

20 g

Rucola

2 st

Rödlök

1 st

Äpple

1 st

Gurka

Ingår inte i din leverans

tsk

Socker* (steg 3)

0.3 dl

Vatten* (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3735 kJ
Energi (kcal)893 kcal
Fett21 g
varav mättat5 g
Kolhydrater131 g
varav socker15 g
Kostfiber5 g
Protein30 g
Kolesterol0 mg
Salt3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär potatis i tunna skivor. Fördela potatis på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med salt* och peppar* och ringla över olivolja*. Vänd och sprid ut potatisen i ett jämnt lager. Baka i 10-12 min, eller tills potatisen börjar mjukna.

2

Plocka och finhacka rosmarinblad [1 kvist | 2 kvistar]. Skiva äpple tunt. Grovhacka gurka. Skiva rödlök tunt. Finhacka vitlök. Blanda ricotta, vitlök, lite olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek rödlök under omrörning i 4-5 min. Sänk till medelvärme och tillsätt balsamvinäger, vatten* [2 msk | 4 msk] och en nypa socker*, och stek i ytterligare 3 min.

4

Rulla ut pizzadegen på en plåt. Fördela ricottamix på pizzan. Toppa med potatis, rosmarin och mozzarella. Baka pizzan i ugnen i 12-15 min, tills den är gyllene och osten bubblar. Krydda med en generös nypa salt* och peppar*.

5

Skölj rucola. Blanda gurka, äpple, rucola [1/2 påse, 2P], lite olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål.

6

Toppa pizzan med karamelliserad lök och lite rucola. Strö över en nypa salt* och ringla över lite olivolja*. Servera med äppelsallad vid sidan av.