topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Potatispizza

Potatispizza

med ricotta, karamelliserad lök och äppelsallad

Alla älskar pizza, och som tur är så behöver man aldrig tröttna på pizza, eftersom man kan variera dem så mycket. Här bjuder vi på en super spänannade potatispizza med ricotta, karamelliserad lök, rosmarin, äppelsallad.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Gurka

15

Balsamvinäger

300

Potatis

2

Vitlöksklyfta

1

Rosmarin

50

Riven mozzarella

(Innehåller Mjölk)

100

Ricotta

(Innehåller Mjölk)

20

Rucola

2

Rödlök

1

Äpple

1

Pizzadeg

(Innehåller Vete, Gluten)

Ingår inte i din leverans

0.3

Vatten (steg 3)

Socker (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)903 kcal
Energi (kJ)3776 kJ
Fett20.45 g
varav mättat8.9 g
Kolhydrater132.85 g
varav socker18.3 g
Protein30.14 g
Salt3.7 g

Instruktioner

Baka potatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär potatis i tunna skivor. Fördela potatis på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med salt* och peppar* och ringla över olivolja*. Vänd och sprid ut potatisen i ett jämnt lager. Baka i 10-12 min, eller tills potatisen börjar mjukna.

Förbered råvaror
2

Plocka och finhacka rosmarinblad [1 kvist | 2 kvistar]. Skiva äpple tunt. Grovhacka gurka. Skiva rödlök tunt. Finhacka vitlök. Blanda ricotta, vitlök, lite olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål.

Karamellisera lök
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek rödlök under omrörning i 4-5 min. Sänk till medelvärme och tillsätt balsamvinäger, vatten* [2 msk | 4 msk] och en nypa socker*, och stek i ytterligare 3 min.

Toppa pizza
4

Rulla ut pizzadegen på en plåt. Fördela ricottamix på pizzan. Toppa med potatis, rosmarin och mozzarella. Baka pizzan i ugnen i 12-15 min, tills den är gyllene och osten bubblar. Krydda med en generös nypa salt* och peppar*.

Förbered sallad
5

Skölj rucola. Blanda gurka, äpple, rucola [1/2 påse, 2P], lite olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål.

Servera
6

Toppa pizzan med karamelliserad lök och lite rucola. Strö över en nypa salt* och ringla över lite olivolja*. Servera med äppelsallad vid sidan av.