HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPoke Bowl
topBanner
Poke bowl

Poke bowl

med picklad lök, ingefärs- och vitlöksris

Här kommer en uppdaterad version av ett av våra mest populära recept! Denna asian style pokebowl gör du med jasminris smaksatt med aromatisk vitlök och ingefära och toppar med wokad svamp, morot och lök. Fräsch gurka och syrligt picklad lök ger det lilla extra tillsammans med asiatisk dressing och ett stekt ägg på toppen. Riktigt gott vill vi lova!

Taggar:Vegetarisk
Allergener:glutensojasesamäggsenapsulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

12.5 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

200 g

Champinjoner

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Ingefära

150 g

Jasminris

1 st

Rödlök

½ g

Chili flakes

1 portionspåse

Koriander

20 g

Asiatisk dressing

(Innehållergluten, soja, sesam)

25 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

25 ml

Vitvinsvinäger

(Innehållersulfiter)

1 st

Lime

1 st

Gurka

1 st

Morot

10 g

Sesamfrön

(InnehållersesamKan innehållanötter, jordnötter)

Ingår inte i din leverans

2 st

Ägg*

3 dl

Vatten*

efter behov

Socker*

1 msk

Smör*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)624.275 kcal
Energi (kJ)2611.9666 kJ
Fett25.079 g
varav mättat6.7 g
Kolhydrater76.4451 g
varav socker11 g
Protein18.1047 g
Salt1.7 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Riv ingefära och vitlök. Hetta upp en generös klick smör* och en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs vitlök och ingefära i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* (se ingredientlistan) och en nypa salt*, och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Kvarta svamp. Riv oskalad morot. Skiva rödlök tunt. Riv limezest och dela limen i klyftor. Skär gurka i tunna halvmånar. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba din lime innan du river zesten. 

3

Blanda hälften av rödlöken, vitvinsvinäger, vatten* [3 msk, 2 pers | 6 msk, 4 pers], en nypa socker* och salt* i en skål. Rör om och ställ åt sidan. Blanda asiatisk dressing med majonnäs i ytterligare en skål.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Fräs svamp, morot och resterande rödlök i 4-5 min. Tillsätt sojasås [1/2 paket, 2 pers], limezest, en nypa chili flakes och en skvätt limejuice. Krydda med en generös nypa peppar* och låt koka i 1 min. För sedan över i en skål och täck över för att behålla värmen.

5

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Knäck äggen* i pannan och strö över en nypa sesamfrön. Stek i 3-4 min tills de är klara och krydda med en nypa salt* och peppar*. Grovhacka koriander.

6

Häll av lagen från rödlöken. Fördela vitlöks- och ingefärsris mellan era tallrikar. Toppa med sojafrästa grönsaker, gurka, picklad lök och stekt ägg. Ringla över dressingen. Garnera med koriander, resterande sesamfrön och servera med limeklyftor vid sidan av.