Philly cheese steak sandwich är, som du kanske hör på namnet, en macka med nötkött och ost med sitt ursprung i Philadelphia. Vår smarriga variant på denna amerikanska klassiker innehåller nötfärs, karamelliserade grönsaker, mozzarella och persiljeaioli och serveras med stekt potatis och thousand island-sås.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
225 g
Nötfärs
250 g
Ciabatta
(Innehåller Korn, Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
1 paket
Mozzarella
(Innehåller Mjölk)
1 st
Paprika, grön
1 st
Paprika
1 st
Lök
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
40 g
Rucola
500 g
Potatis
160 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
1 st
Worcestershiresås
(Innehåller Soja)
1 portionspåse
Bladpersilja
1 msk
Olja till potatis
½ tsk
Salt till potatis
2 msk
Olja till grönsaker
1 msk
Vatten till grönsaker
½ tsk
Socker till grönsaker
¼ tsk
Salt till grönsaker
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Ketchup till sås
Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).
Skär potatis i 1/2 cm tunna skivor.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek potatis i omgångar i 7–8 min, eller tills gyllene. Vänd då och då. Krydda med salt.
Lägg över på en tallrik med hushållspapper och upprepa med resterande potatis.
TIPS: Skär potatis i så tunna skivor som möjligt för att de ska bli krispiga.
Under tiden, halvera och skär lök i tunna skivor.
Skär paprika i tunna strimlor.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelvärme.
Stek lök och paprika i 5–6 min, eller tills mjuka.
Tillsätt balsamvinäger, vatten, socker och salt och stek i ytterligare 3–5 min.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt nötfärs, krydda med salt och en nypa peppar och stek i 4–5 min, eller tills brynt.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.
Blanda hälften av aiolin, ketchup och worcestershiresås i en liten skål. Ställ åt sidan.
Grovhacka persilja.
Blanda resterande aioli, persilja och en nypa salt och peppar i en ny liten skål. Ställ åt sidan.
Skölj rucola.
Halvera ciabatta på längden.
Häll av vatten från mozzarella och torka av med hushållspapper. Skär i 1 cm tunna skivor.
Fördela nötfärs, karamelliserade grönsaker och mozzarella på de undre brödhalvorna.
Placera på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen i 4–5 min, eller tills osten har smält.
Under tiden, bre persiljeaioli på de övre brödhalvorna.
Sätt ihop brödhalvorna och halvera ciabatta.
Lägg upp på tallrikar och servera med potatis, rucola, thousand island-sås och resterande fyllning i små skålar.