Philly cheesesteak med nötfärs & mozzarella
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Philly cheesesteak med nötfärs & mozzarella

Philly cheesesteak med nötfärs & mozzarella

med rostad potatis och thousand island-sås

Philly cheese steak sandwich är, som du kanske hör på namnet, en macka med nötkött och ost med sitt ursprung i Philadelphia. Vår smarriga variant på denna amerikanska klassiker innehåller nötfärs, karamelliserade grönsaker, mozzarella och persiljeaioli och serveras med stekt potatis och thousand island-sås.

Allergener:
Korn
Gluten
Vete
Mjölk
Sulfiter
Ägg
Senap
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Nötfärs

250 g

Ciabatta

(Innehåller Korn, Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

1 paket

Mozzarella

(Innehåller Mjölk)

1 st

Paprika, grön

1 st

Paprika

1 st

Lök

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

40 g

Rucola

500 g

Potatis

160 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

1 st

Worcestershiresås

(Innehåller Soja)

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till potatis

½ tsk

Salt till potatis

2 msk

Olja till grönsaker

1 msk

Vatten till grönsaker

½ tsk

Socker till grönsaker

¼ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Ketchup till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)6887 kJ
Energi (kcal)1646 kcal
Fett106.7 g
varav mättat24.8 g
Kolhydrater147.5 g
varav socker22.4 g
Protein58.4 g
Salt6.1 g

Instruktioner

Stek potatis
1

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).

Skär potatis i 1/2 cm tunna skivor.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek potatis i omgångar i 7–8 min, eller tills gyllene. Vänd då och då. Krydda med salt.

Lägg över på en tallrik med hushållspapper och upprepa med resterande potatis.

TIPS: Skär potatis i så tunna skivor som möjligt för att de ska bli krispiga.

Karamellisera grönsaker
2

Under tiden, halvera och skär lök i tunna skivor.

Skär paprika i tunna strimlor.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelvärme.

Stek lök och paprika i 5–6 min, eller tills mjuka.

Tillsätt balsamvinäger, vatten, socker och salt och stek i ytterligare 3–5 min.

Stek färs
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt nötfärs, krydda med salt och en nypa peppar och stek i 4–5 min, eller tills brynt.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Blanda sås
4

Blanda hälften av aiolin, ketchup och worcestershiresås i en liten skål. Ställ åt sidan.

Grovhacka persilja.

Blanda resterande aioli, persilja och en nypa salt och peppar i en ny liten skål. Ställ åt sidan.

Skölj rucola.

Grädda ciabatta
5

Halvera ciabatta på längden.

Häll av vatten från mozzarella och torka av med hushållspapper. Skär i 1 cm tunna skivor.

Fördela nötfärs, karamelliserade grönsaker och mozzarella på de undre brödhalvorna.

Placera på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen i 4–5 min, eller tills osten har smält.

Under tiden, bre persiljeaioli på de övre brödhalvorna.

Servera
6

Sätt ihop brödhalvorna och halvera ciabatta.

Lägg upp på tallrikar och servera med potatis, rucola, thousand island-sås och resterande fyllning i små skålar.