Skip to main content
Amerikansk nötfärs- och mozzarellasandwich
Amerikansk nötfärs- och mozzarellasandwich

Amerikansk nötfärs- och mozzarellasandwich

med rostad potatis och thousand island-sås

Till kvällens lyxmacka har vi låtit oss inspireras av Philly cheese steak sandwich, en sandwich med nötkött och ost med sitt ursprung i Philadelphia. Vår smarriga variant på denna amerikanska klassiker innehåller nötfärs, karamelliserade grönsaker, mozzarella och persiljeaioli och serveras med stekt potatis och thousand island-sås.

Allergener:
Korn
Gluten
Vete
Mjölk
Sulfiter
Ägg
Senap
Soja

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Nötfärs

250 g

Ciabatta

(Innehåller: Korn, Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Sesam)

125 g

Mozzarella

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Paprika, grön

1 st

Paprika

1 st

Lök

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

40 g

Rucola

500 g

Potatis

160 g

Aioli

(Innehåller: Ägg, Senap)

1 st

Worcestershiresås

(Innehåller: Soja)

1 st

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till potatis

½ tsk

Salt till potatis

2 msk

Olja till grönsaker

1 msk

Vatten till grönsaker

½ tsk

Socker till grönsaker

¼ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Ketchup till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)6686 kJ
Energi (kcal)1598 kcal
Fett97.2 g
varav mättat20.1 g
Kolhydrater126.6 g
varav socker22.3 g
Kostfiber11.6 g
Protein52.8 g
Salt5.8 g
Potassium1207.6 mg
Calcium26.8 mg
Iron0.6 mg

Instruktioner

Stek potatis
1

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).

Skär potatis i 1/2 cm tunna skivor.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek potatis i omgångar i 7–8 min, eller tills gyllene. Vänd då och då. Krydda med salt.

Lägg över på en tallrik med hushållspapper och upprepa med resterande potatis.

TIPS: Skär potatis i så tunna skivor som möjligt för att de ska bli krispiga.

Karamellisera grönsaker
2

Under tiden, halvera och skär lök i tunna skivor.

Skär paprika i tunna strimlor.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelvärme.

Stek lök och paprika i 5–6 min, eller tills mjuka.

Tillsätt balsamvinäger, vatten, socker och salt och stek i ytterligare 3–5 min.

Stek färs
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt nötfärs, krydda med salt och en nypa peppar och stek i 4–5 min, eller tills brynt.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Blanda sås
4

Blanda hälften av aiolin, ketchup och worcestershiresås i en liten skål. Ställ åt sidan.

Grovhacka persilja.

Blanda resterande aioli, persilja och en nypa salt och peppar i en ny liten skål. Ställ åt sidan.

Skölj rucola.

Grädda ciabatta
5

Halvera ciabatta på längden.

Häll av vatten från mozzarella och torka av med hushållspapper. Skär i 1 cm tunna skivor.

Fördela nötfärs, karamelliserade grönsaker och mozzarella på de undre brödhalvorna.

Placera på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen i 4–5 min, eller tills osten har smält.

Under tiden, bre persiljeaioli på de övre brödhalvorna.

Servera
6

Sätt ihop brödhalvorna och halvera ciabatta.

Lägg upp på tallrikar och servera med potatis, rucola, thousand island-sås och resterande fyllning i små skålar.