
Pannstekt medelhavskyckling
med tabbouleh och mild gräslöksdressing
Välkommen till medelhavsfest! Har ni tröttnat på traditionella sätt att servera kyckling, så kommer räddningen här! När kycklingen steks med kryddor inspirerade av medelhavet är det lätt att drömma sig bort till varma länder. Brukar ni servera potatis till kycklingen? Inte ikväll! Istället blandar vi ihop den vackraste tabbouleh med bulgur med bett, gurka och rödlök. En mild och krämig gräslöksdressing som tillbehör kommer att älskas av stora och små!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
125
Körsbärstomater
1
Bladpersilja
1
Gurka
300
Kycklingbröstfilé
75
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
4
Medelhavets Pärla
1
Ekologisk citron
1
Vitlöksklyfta
4
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
85
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
1
Gräslök
40
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
½
Rödlök
Ingår inte i din leverans
4
Vatten (steg 1)
1
Olivolja (steg 1)
¼
Salt (steg 4)
Köksredskap
Instruktioner
Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt vatten* [4 dl | 8 dl] och låt det koka upp. Tillsätt bulgur och grönsaksbuljong, och koka i 9-10 min eller tills 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulguri kastrullen.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt kyckling och Medelhavets Pärla och stek i 5-6 min på varje sida, eller tills genomstekt. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten. TIPS: Se till att inte ha för hög värme så kryddorna bränns vid.
Finhacka rödlök [1/2 st, 2P], gurka och persilja. Halvera körsbärstomater. Riv citronzest och skär citron i klyftor.
Blanda bulgur, tomat, gurka, rödlök, persilja, citronzest och en generös skvätt citronjuice i en skål. Krydda med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar*. Tillsätt även en skvätt olivolja* om du önskar.
Finhacka gräslök. Blanda yoghurt, aioli och gräslök i en skål. Smaka av med salt* och peppar*.
Lägg upp tabbouleh på tallrikar, toppa med kyckling och servera med gräslöksdressing.