HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPannstekt Medelhavskyckling
topBanner
Pannstekt medelhavskyckling

Pannstekt medelhavskyckling

med ljummen tabbouleh och mild gräslöksdressing

Välkommen till medelhavsfest! Har ni tröttnat på traditionella sätt att servera kyckling, så kommer räddningen här! När kycklingen steks med kryddor inspirerade av medelhavet är det lätt att drömma sig bort till varma länder. Brukar ni servera potatis till kycklingen? Inte ikväll! Istället blandar vi ihop den vackraste tabbouleh med bulgur med bett, gurka och rödlök. En mild och krämig gräslöksdressing som tillbehör kommer att älskas av stora och små!

Taggar:Barnvänlig
Allergener:MjölkVeteGlutenÄggSenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

125 g

Körsbärstomater

1 portionspåse

Bladpersilja

1 st

Gurka

300 g

Kycklingbröstfilé

75 g

Yoghurt

(InnehållerMjölk)

4 g

Medelhavets Pärla

1 st

Ekologisk citron

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Grönsaksbuljong

85 g

Bulgur

(InnehållerVete, Gluten)

1 portionspåse

Gräslök

40 g

Aioli

(InnehållerÄgg, Senap)

½ st

Rödlök

Ingår inte i din leverans

4 dl

Vatten (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)619 kcal
Energi (kJ)2588 kJ
Fett29.54 g
varav mättat6.2 g
Kolhydrater37.49 g
varav socker8.4 g
Protein44.04 g
Salt1.7 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Rivjärn
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt vatten* [4 dl | 8 dl] och låt det koka upp. Tillsätt bulgur och grönsaksbuljong, och koka i 9-10 min eller tills 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen. 

2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt kyckling och Medelhavets Pärla och stek i 5-6 min på varje sida, eller tills genomstekt. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten. TIPS: Se till att inte ha för hög värme så kryddorna bränns vid.

3

Finhacka rödlök [1/2 st, 2P], gurka och persilja. Halvera körsbärstomater. Riv citronzest tills du har en generös nypa, och skär citron i klyftor. 

4

Blanda bulgur, tomat, gurka, rödlök, persilja, citronzest och en generös skvätt citronjuice i en skål. Smaka av med salt* och peppar*. Tillsätt även en skvätt olivolja* om du önskar.

5

Finhacka gräslök. Blanda yoghurt, aioli och gräslök i en skål. Smaka av med salt* och peppar*.

6

Lägg upp tabbouleh på tallrikar, toppa med kyckling och servera med gräslöksdressing.