Pannstekt medelhavskyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannstekt medelhavskyckling

Pannstekt medelhavskyckling

med ljummen tabbouleh och mild gräslöksdressing

Välkommen till medelhavsfest! Har ni tröttnat på traditionella sätt att servera kyckling, så kommer räddningen här! När kycklingen steks med kryddor inspirerade av medelhavet är det lätt att drömma sig bort till varma länder. Brukar ni servera potatis till kycklingen? Inte ikväll! Istället blandar vi ihop den vackraste tabbouleh med bulgur med bett, gurka och rödlök. En mild och krämig gräslöksdressing som tillbehör kommer att älskas av stora och små!

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Mjölk
Vete
Gluten
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

125

Körsbärstomater

1

Bladpersilja

1

Gurka

300

Kycklingbröstfilé

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

4

Medelhavets Pärla

1

Ekologisk citron

1

Vitlöksklyfta

4

Grönsaksbuljong

85

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

1

Gräslök

40

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

½

Rödlök

Ingår inte i din leverans

4

Vatten (steg 1)

1

Olivolja (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)619 kcal
Energi (kJ)2588 kJ
Fett29.54 g
varav mättat6.2 g
Kolhydrater8.4 g
varav socker8.4 g
Protein44.04 g
Salt1.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka bulgur
1

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt vatten* [4 dl | 8 dl] och låt det koka upp. Tillsätt bulgur och grönsaksbuljong, och koka i 9-10 min eller tills 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen. 

Stek kyckling
2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt kyckling och Medelhavets Pärla och stek i 5-6 min på varje sida, eller tills genomstekt. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten. TIPS: Se till att inte ha för hög värme så kryddorna bränns vid.

Hacka grönsaker
3

Finhacka rödlök [1/2 st, 2P], gurka och persilja. Halvera körsbärstomater. Riv citronzest tills du har en generös nypa, och skär citron i klyftor. 

Förbered tabbouleh
4

Blanda bulgur, tomat, gurka, rödlök, persilja, citronzest och en generös skvätt citronjuice i en skål. Smaka av med salt* och peppar*. Tillsätt även en skvätt olivolja* om du önskar.

Blanda gräslöksdressing
5

Finhacka gräslök. Blanda yoghurt, aioli och gräslök i en skål. Smaka av med salt* och peppar*.

Servera
6

Lägg upp tabbouleh på tallrikar, toppa med kyckling och servera med gräslöksdressing.