Panerad kycklingburgare och het honungssås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Panerad kycklingburgare och het honungssås

Panerad kycklingburgare och het honungssås

med ranchslaw och osttoppade pommes

Goda burgare får vi aldrig nog av, och här kommer en riktig lyxversion som får smaklökarna att jubla! Vi fyller varma briochebröd med syltad gurka, gyllenstekt panerad kyckling, het honungssås med sriracha och en krämig slaw med ranchdressing. Kvällens tillbehör går heller inte av för hackor – vad sägs om hemmagjorda pommes med ett täcke av smält ost?

Allergener:
Ägg
Gluten
Mjölk
Vete
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Gurka

1 st

Citron

25 g

Honung

2 st

Briochebröd

(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

500 g

Potatis

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 st

Vitlöksklyfta

300 g

Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad

1 portionspåse

Gräslök

40 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

150 g

Förskuren spetskål

150 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

1 st

Äpple

20 g

Sriracha

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till sås

½ tsk

Socker till inläggning

1 msk

Vatten till inläggning

¼ tsk

Salt till inläggning

¼ tsk

Salt till kött

2 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till mjöl

1

Ägg till panering

1 msk

Olja till stekning

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)5750 kJ
Energi (kcal)1374 kcal
Fett58.1 g
varav mättat16.8 g
Kolhydrater148 g
varav socker37.4 g
Protein64 g
Salt8.2 g

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

Under tiden, finhacka gräslök och finhacka eller pressa vitlök.

Blanda gräddfil, gräslök, salt, en nypa peppar, vitlök och majonnäs i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Förbered grönsaker
2

Skär gurka i tunna skivor.

Halvera citron.

Blanda citronsaft, socker, vatten och salt i en liten skål.

Vänd gurka i lag och ställ åt sidan. Häll av lag innan servering.

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna stavar.

Blanda kål och äpple i en stor skål och ställ åt sidan.

Blanda sriracha och honung i en liten skål och ställ åt sidan.

Panera kyckling
3

Lägg kyckling mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek på ca 2 cm.

Krydda med salt.

Blanda mjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg i en andra djup tallrik.

Lägg panko i en tredje djup tallrik.

Vänd kyckling först i mjöl, sen i ägg och till sist i panko. Placera på en tallrik.

VIKTIGT: Tvätta händerna och redskapen noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.

TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.

Stek kyckling
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Lägg över till en tallrik med hushållspapper och krydda med salt.

TIPS: Tillsätt extra olivolja vid behov.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Värm bröd
5

Toppa pommes med riven ost när det återstår 5 min av tillagningstiden. Rosta resterande tid.

Dela bröd på mitten, placera det direkt på ugnsgallret och värm i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmt.

Rör ner ranchdressing i skålen med slaw precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp pommes på tallrikar.

Fyll bröd med syltad gurka och kyckling och ringla över honungssås.

Toppa med en sked slaw och servera resterande slaw vid sidan av.