
Den krämiga chili cheese-såsen med matlagningsgrädde, goudaost och jalapeno i dagens recept är så god att vi nästan skulle kunna äta den på egen hand! Men oroa dig inte, kvällens middag består också av kyckling som vi panerar i panko och vår egen kryddblandning Hello Sunrise och steker till gyllene perfektion. Som tillbehör serverar vi en härlig grönsallad med rädisor och tomat.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
300 g
Kycklingbröstfilé
4 g
Hello Sunrise
(Innehåller: Selleri, Senap)
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
1 st
Lök
100 g
Romansallad
1 st
Tomat
75 g
Rädisor
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
½ st
Jalapeno
25 g
Riven gouda
(Innehåller: Mjölk)
2 g
Mamas Favorit
(Innehåller: Ägg)
¼ tsk
Salt (steg 1)
1 st
Ägg (steg 2)
2 msk
Vetemjöl (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
2 msk
Vatten (steg 4)
½ msk
Olivolja (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 4)
1 msk
Olivolja (steg 5)
¼ tsk
Salt (steg 5)

Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek på ca 2 cm.
Krydda den med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Blanda mjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg [1 st | 2 st] i en andra djup tallrik.
Blanda Hello Sunrise och panko i en tredje djup tallrik.
Vänd kyckling först i mjöl, sen i ägg och till sist i panko. Placera på en tallrik.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.
TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.

Grovhacka sallad och tomat.
Skär rädisor i tunna skivor.
Riv lök grovt.
Kärna ur och finhacka jalapeno [1/2 st, 2P].
Blanda sallad, rädisor och tomat i en stor skål.
Vänd ner salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och olivolja [1 msk | 2 msk] i skålen med grönsaker precis innan servering.

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek riven lök i 3–4 min, eller tills mjuk.
Tillsätt Mamas Favorit [1/2 påse, 2P] och stek i 30 sek.
Tillsätt matlagningsgrädde, vatten [2 msk | 4 msk], gouda, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och jalapeno. Sjud i 2–3 min, eller tills något tjocknat.
TIPS: Skippa jalapeno eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om såsen verkar för tjock.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Lägg över på en tallrik med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
TIPS: Tillsätt extra olivolja vid behov.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Lägg upp kyckling, sås och sallad på tallrikar.