Skip to main content
Panerad kyckling och chili cheese-sås
Panerad kyckling och chili cheese-sås

Panerad kyckling och chili cheese-sås

med krispig tomatsallad

3.7
(191)

Den krämiga chili cheese-såsen med matlagningsgrädde, goudaost och jalapeno i dagens recept är så god att vi nästan skulle kunna äta den på egen hand! Men oroa dig inte, kvällens middag består också av kyckling som vi panerar i panko och vår egen kryddblandning Hello Sunrise och steker till gyllene perfektion. Som tillbehör serverar vi en härlig grönsallad med rädisor och tomat.

Taggar:
Snabb
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Selleri
Senap
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kycklingbröstfilé

4 g

Hello Sunrise

(Innehåller: Selleri, Senap)

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

1 st

Lök

100 g

Romansallad

1 st

Tomat

75 g

Rädisor

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

½ st

Jalapeno

25 g

Riven gouda

(Innehåller: Mjölk)

2 g

Mamas Favorit

(Innehåller: Ägg)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 1)

1 st

Ägg (steg 2)

2 msk

Vetemjöl (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

2 msk

Vatten (steg 4)

½ msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 5)

Näringsvärden

Energi (kJ)3143 kJ
Energi (kcal)751 kcal
Fett42.9 g
varav mättat15.7 g
Kolhydrater41.7 g
varav socker10 g
Kostfiber7.1 g
Protein51.5 g
Kolesterol0.1 mg
Salt4.9 g
Trans Fat0.1 g
Potassium123 mg
Calcium7.2 mg
Iron1 mg

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Förbered kyckling
1

Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek på ca 2 cm.

Krydda den med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Panera kyckling
2

Blanda mjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg [1 st | 2 st] i en andra djup tallrik.

Blanda Hello Sunrise och panko i en tredje djup tallrik.

Vänd kyckling först i mjöl, sen i ägg och till sist i panko. Placera på en tallrik.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.

TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.

Blanda sallad
3

Grovhacka sallad och tomat.

Skär rädisor i tunna skivor.

Riv lök grovt.

Kärna ur och finhacka jalapeno [1/2 st, 2P].

Blanda sallad, rädisor och tomat i en stor skål.

Vänd ner salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och olivolja [1 msk | 2 msk] i skålen med grönsaker precis innan servering.

Laga sås
4

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek riven lök i 3–4 min, eller tills mjuk.

Tillsätt Mamas Favorit [1/2 påse, 2P] och stek i 30 sek.

Tillsätt matlagningsgrädde, vatten [2 msk | 4 msk], gouda, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och jalapeno. Sjud i 2–3 min, eller tills något tjocknat.

TIPS: Skippa jalapeno eller använd mindre om du inte tycker om stark mat. 

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om såsen verkar för tjock.

Stek kyckling
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Lägg över på en tallrik med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

TIPS: Tillsätt extra olivolja vid behov. 

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Servera
6

Lägg upp kyckling, sås och sallad på tallrikar.