topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Örtpanerad sej

Örtpanerad sej

med regnbågspommes och mild örtdressing

Ikväll frestar vi med en underbar kombination som hela familjen kommer att älska. Rena smaker av perfekt stekt sej, som har fått extra smak av att paneras med dill och persilja. Ljuvliga regnbågspommes, en fräsch sallad med citron och rucola, och en mild örtdressing.

Taggar:
Under 650 kcal
Enkel
Plåtmat
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete
Fisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
tio minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300

Potatis

2

Rödbeta

2

Morot

1

Bladpersilja

½

Citron

40

Rucola

150

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

1

Dill

30

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

250

Sej

(Innehåller Fisk)

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 1)

½

Olivolja (steg 2)

1

Olivolja (steg 4)

½

Salt (steg 1)

½

Socker (steg 2)

¼

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)633 kcal
Energi (kJ)2647 kJ
Fett28.45 g
varav mättat8.1 g
Kolhydrater63.42 g
varav socker23.5 g
Protein32.47 g
Salt3.1 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Laga pommes
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft).

Skär rödbeta, morot och potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar.

Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.

Förbered sallad
2

Finhacka persilja och dill.

Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.

Skölj rucola.

Blanda olivolja [1/2 msk | 1 msk], en generös skvätt citronjuice, socker [1/2 tsk | 1 tsk], en nypa salt och peppar i en medelstor skål.

Rör i rucola med dressingen precis innan servering.

Blanda örtdressing
3

Blanda yoghurt med hälften av dillen och persiljan i en liten skål. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar, och ställ åt sidan.

Panera fisk
4

Blanda panko, olivolja [1 msk | 2 msk], en generös skvätt citronjuice, resterande dill och persilja i en skål.

Torka försiktigt av fisk med hushållspapper och krydda den med en nypa salt och peppar.

Panera fisk i pankomixen.

Baka fisk
5

Placera fisk på en ny plåt med bakplåtspapper och toppa med resterande pankomix.

Baka fisk i ugnen i 10-12 min, tills genomstekt, när det återstår 10 min av pommes tillagningstid. 

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Lägg upp regnbågspommes på tallrikar.

Toppa med rucolasallad, fisk och örtdressing.