Vi älskar smarta genvägar i köket! Hela kvällens supergoda vegolasagne lagas i en och samma stekpanna, vilket sparar både disk och tid. Vi fyller den med pumpa och palsternacka och en krämig sås och toppar den med riven ost som blir gyllene i ugnen. Rostade pinjenötter och brynt salvia på toppen blir pricken över i:et!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½ st
Butternutpumpa
1 st
Lök
1 st
Palsternacka
30 g
Spenat
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller: Ägg)
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
35 g
Tomatpuré
1 g
Färska lasagneplattor
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja, Ägg)
20 g
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
50 g
Riven gouda
(Innehåller: Mjölk)
10 g
Pinjenötter
(Kan innehålla spår av: Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)
1 st
Salvia
1 st
Vitlöksklyfta
1 msk
Olja till stekning
½ tsk
Salt till grönsaker
2 dl
Vatten till pasta
¼ tsk
Salt till pasta
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Skala och halvera pumpa. Gröp ur kärnor och tärna den i 1 cm stora bitar.
Finhacka lök och finhacka eller pressa vitlök.
Skala och tärna palsternacka i 1 cm stora bitar.
Skölj spenat.
Hetta upp olivolja i en ugnstålig stekpanna på medelhög värme.
Stek pumpa, palsternacka och lök i 5–6 min, eller tills de mjuknat.
Tillsätt vitlök, salt och en nypa peppar och stek i ytterligare 30 sek, tills väldoftande.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten till pannan för att påskynda tillagningsprocessen.
Tillsätt spenat, Mamas Favorit, matlagningsgrädde, tomatpuré, vatten, salt och en nypa peppar till pannan.
Halvera lasagneplattor på bredden och vänd ner i pannan.
Koka upp och sjud i 1–2 min.
Toppa lasagnen med gouda och finriven ost.
Grädda i ugnen i 6–7 min, eller tills osten är smält och gyllene.
TIPS: Lägg över ingredienserna i en ugnsform inann du toppar med ost om du inte har en ugnstålig stekpanna.
Under tiden, hetta upp en ny stekpanna på medelhög värme.
Rosta pinjenötter i 2–3 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan.
Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek salviablad i 1–2 min, tills krispiga.
Lägg upp lasagne i skålar och toppa med salviablad och pinjenötter.