One pan-lasagne på pumpa och palsternacka
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
One pan-lasagne på pumpa och palsternacka

One pan-lasagne på pumpa och palsternacka

med krispig salvia och rostade pinjenötter

Vi älskar smarta genvägar i köket! Hela kvällens supergoda vegolasagne lagas i en och samma stekpanna, vilket sparar både disk och tid. Vi fyller den med pumpa och palsternacka och en krämig sås och toppar den med riven ost som blir gyllene i ugnen. Rostade pinjenötter och brynt salvia på toppen blir pricken över i:et!

Allergener:
Ägg
Mjölk
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Butternutpumpa

1 st

Lök

1 st

Palsternacka

30 g

Spenat

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller: Ägg)

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

35 g

Tomatpuré

1 g

Färska lasagneplattor

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja, Ägg)

20 g

Finriven ost

(Innehåller: Mjölk, Ägg)

50 g

Riven gouda

(Innehåller: Mjölk)

10 g

Pinjenötter

(Kan innehålla spår av: Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)

1 st

Salvia

1 st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till stekning

½ tsk

Salt till grönsaker

2 dl

Vatten till pasta

¼ tsk

Salt till pasta

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3388 kJ
Energi (kcal)810 kcal
Fett43.7 g
varav mättat24.7 g
Kolhydrater83.4 g
varav socker13.7 g
Protein24.5 g
Salt3.1 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Skala och halvera pumpa. Gröp ur kärnor och tärna den i 1 cm stora bitar.

Finhacka lök och finhacka eller pressa vitlök.

Skala och tärna palsternacka i 1 cm stora bitar.

Skölj spenat.

Stek grönsaker
2

Hetta upp olivolja i en ugnstålig stekpanna på medelhög värme.

Stek pumpa, palsternacka och lök i 5–6 min, eller tills de mjuknat.

Tillsätt vitlök, salt och en nypa peppar och stek i ytterligare 30 sek, tills väldoftande.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten till pannan för att påskynda tillagningsprocessen.

Laga sås
3

Tillsätt spenat, Mamas Favorit, matlagningsgrädde, tomatpuré, vatten, salt och en nypa peppar till pannan.

Halvera lasagneplattor på bredden och vänd ner i pannan.

Koka upp och sjud i 1–2 min.

Grädda lasagne
4

Toppa lasagnen med gouda och finriven ost.

Grädda i ugnen i 6–7 min, eller tills osten är smält och gyllene.

TIPS: Lägg över ingredienserna i en ugnsform inann du toppar med ost om du inte har en ugnstålig stekpanna.

Förbered topping
5

Under tiden, hetta upp en ny stekpanna på medelhög värme.

Rosta pinjenötter i 2–3 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan.

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek salviablad i 1–2 min, tills krispiga.

Servera
6

Lägg upp lasagne i skålar och toppa med salviablad och pinjenötter.