HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconNudelwok
topBanner
Nudelwok

Nudelwok

med skogschampinjoner, jordnötter och koriander

Snabblagad

Servera middag på två röda med denna brutalt goda nudelwok! Här kombinerar vi enkla ingredienser och skapar stora smaker i en handvändning. Med toppings som knapriga jordnötter, fräsch koriander och enkelstekt ägg kommer du servera en fullpoängare till middag.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:glutensojasellerisesamjordnötterägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

50 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

8 g

Koriander

25 g

Nudlar

(Innehållergluten)

1 st

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

10 g

Skogschampinjoner

20 g

Röd paprika

2 st

Vitlöksklyfta

Ingefära

Chili

Honung

Spenat

Lime

Sesamfrön

(Innehållersesam)

Jordnötter

(Innehållerjordnötter)

Ingår inte i din leverans

Ägg*

(Innehållerägg)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1010.0594 kJ
Energi (kcal)241.41 kcal
Fett12.7145 g
varav mättat2.5 g
Kolhydrater18.62 g
varav socker11.9 g
Protein12.1125 g
Salt5.8 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp vatten* i en vattenkokare. Tillsätt kokande vatten, nudlar [1/2 paket, 2 pers] och grönsaksbuljong i en kastrull och låt koka i 6-7 min tills nudlarna är mjuka. Häll av vattnet, lägg tillbaka nudlarna i kastrullen och ringla över en skvätt olivolja*.

2

Kvarta svamp. Kärna ur och skär paprika i tunna strimlor. Kärna ur och finhacka chili (stark!). Pressa vitlök. Skala och finriv ingefära. Blanda ingefära [1/2 st, 2 pers], vitlök, chili [1/2 tsk, 2 pers | 1 tsk, 4 pers], soja, honung, en nypa salt och peppar till en dressing. 

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på hög värme och fräs svamp i 4-6 min. Tillsätt paprikastrimlor och woka i ytterligare ca 1 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

4

Sänk till medelvärme och rör ner nudlarna i stekpannan. Woka i 2-3 min, tillsätt dressingen och rör om. Rör ner spenaten och sesamfröna. Ta av stekpannan från värmen och täck så att maten håller sig varm.

5

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek ägg* på ena sidan så att vitan stelnar men gulan är lös inuti - sunny side up. Finhacka koriander. Dela lime i klyftor. Grovhacka jordnötter.

6

Fördela nudelwoken mellan era tallrikar. Strö över jordnötter, koriander och resterande chili. Pressa över en skvätt limejuice efter tycke och smak.