topBanner
Nudelwok

Nudelwok

med champinjoner, jordnötter och koriander

Snabblagad

Servera middag på två röda med denna brutalt goda nudelwok! Här kombinerar vi enkla ingredienser och skapar stora smaker i en handvändning. Med toppings som knapriga jordnötter, fräsch koriander och enkelstekt ägg kommer du servera en fullpoängare till middag.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:glutensellerisojasesamjordnötterägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

½ paket

Nudlar

(Innehållergluten)

8 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

200 g

Champinjoner

1 st

Röd paprika

1 st

Vitlöksklyfta

½ st

Ingefära

1 st

Chili

50 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

25 g

Honung

1 påse

Spenat

10 g

Sesamfrön

(Innehållersesam)

1 påse

Koriander

1 st

Lime

20 g

Jordnötter

(Innehållerjordnötter)

Ingår inte i din leverans

2 st

Ägg*

(Innehållerägg)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2795 kJ
Energi (kcal)668 kcal
Fett15 g
varav mättat3 g
Kolhydrater99 g
varav socker19 g
Protein31 g
Salt7 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp vatten* i en vattenkokare.

Tillsätt kokande vatten, nudlar [1/2 paket, 2 pers] och grönsaksbuljong i en kastrull och låt koka i 6-7 min tills nudlarna är mjuka.

Häll av vattnet, lägg tillbaka nudlarna i kastrullen och ringla över en skvätt olivolja*.

2

Kvarta svamp.

Kärna ur och skär paprika i tunna strimlor.

Kärna ur och finhacka chili (stark!).

Pressa vitlök. Skala och finriv ingefära.

Blanda ingefära [1/2 st, 2 pers], vitlök, chili [1/2 tsk, 2 pers | 1 tsk, 4 pers], soja, honung, en nypa salt och peppar till en dressing.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på hög värme och fräs svamp i 4-6 min.

Tillsätt paprikastrimlor och woka i ytterligare ca 1 min. Krydda med en nypa salt och peppar.

4

Sänk till medelvärme och rör ner nudlarna i stekpannan.

Woka i 2-3 min, tillsätt dressingen och rör om.

Rör ner spenaten och sesamfröna. Ta av stekpannan från värmen och täck så att maten håller sig varm.

5

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelvärme. Stek ägg på ena sidan så att vitan stelnar men gulan är lös inuti - sunny side up.

Finhacka koriander.

Dela lime i klyftor.

Grovhacka jordnötter.

6

Fördela nudelwoken mellan era tallrikar.

Strö över jordnötter, koriander och resterande chili.

Pressa över en skvätt limejuice efter tycke och smak.