
Servera middag på två röda med denna brutalt goda nudelwok! Här kombinerar vi enkla ingredienser och skapar stora smaker i en handvändning. Med toppings som knapriga jordnötter, fräsch koriander och enkelstekt ägg kommer du servera en fullpoängare till middag.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
50
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
1
Koriander
200
Nudlar
8
Buljong
200
Skogschampinjoner
1
Röd paprika
1
Vitlöksklyfta
½
Ingefära
1
Chili
25
Honung
60
Spenat
1
Citrusfrukt
10
Sesamfrön
20
Jordnötter
2
Ägg

Koka upp vatten* i en vattenkokare. Tillsätt kokande vatten, nudlar [1/2 paket, 2 pers] och grönsaksbuljong i en kastrull och låt koka i 6-7 min tills nudlarna är mjuka. Häll av vattnet, lägg tillbaka nudlarna i kastrullen och ringla över en skvätt olivolja*.

Kvarta svamp. Kärna ur och skär paprika i tunna strimlor. Kärna ur och finhacka chili (stark!). Pressa vitlök. Skala och finriv ingefära. Blanda ingefära [1/2 st, 2 pers], vitlök, chili [1/2 tsk, 2 pers | 1 tsk, 4 pers], soja, honung, en nypa salt och peppar till en dressing.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på hög värme och fräs svamp i 4-6 min. Tillsätt paprikastrimlor och woka i ytterligare ca 1 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

Sänk till medelvärme och rör ner nudlarna i stekpannan. Woka i 2-3 min, tillsätt dressingen och rör om. Rör ner spenaten och sesamfröna. Ta av stekpannan från värmen och täck så att maten håller sig varm.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek ägg* på ena sidan så att vitan stelnar men gulan är lös inuti - sunny side up. Finhacka koriander. Dela lime i klyftor. Grovhacka jordnötter.

Fördela nudelwoken mellan era tallrikar. Strö över jordnötter, koriander och resterande chili. Pressa över en skvätt limejuice efter tycke och smak.