topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Nudelwok

Nudelwok

med skogschampinjoner, jordnötter och koriander

Servera middag på två röda med denna brutalt goda nudelwok! Här kombinerar vi enkla ingredienser och skapar stora smaker i en handvändning. Med toppings som knapriga jordnötter, fräsch koriander och enkelstekt ägg kommer du servera en fullpoängare till middag.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

50

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1

Koriander

200

Nudlar

8

Grönsaksbuljong

200

Skogschampinjoner

1

Röd paprika

1

Vitlöksklyfta

½

Ingefära

1

Röd chili

25

Honung

60

Spenat

1

Lime

10

Sesamfrön

20

Jordnötter

Ingår inte i din leverans

2

Ägg

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)178 kcal
Energi (kJ)746 kJ
Fett7.54 g
varav mättat1.7 g
Kolhydrater17.33 g
varav socker11.4 g
Protein9.59 g
Salt5.8 g

Instruktioner

Koka nudlar
1

Koka upp vatten* i en vattenkokare. Tillsätt kokande vatten, nudlar [1/2 paket, 2 pers] och grönsaksbuljong i en kastrull och låt koka i 6-7 min tills nudlarna är mjuka. Häll av vattnet, lägg tillbaka nudlarna i kastrullen och ringla över en skvätt olivolja*.

Blanda dressing
2

Kvarta svamp. Kärna ur och skär paprika i tunna strimlor. Kärna ur och finhacka chili (stark!). Pressa vitlök. Skala och finriv ingefära. Blanda ingefära [1/2 st, 2 pers], vitlök, chili [1/2 tsk, 2 pers | 1 tsk, 4 pers], soja, honung, en nypa salt och peppar till en dressing. 

Woka grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på hög värme och fräs svamp i 4-6 min. Tillsätt paprikastrimlor och woka i ytterligare ca 1 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

Woka nudlar
4

Sänk till medelvärme och rör ner nudlarna i stekpannan. Woka i 2-3 min, tillsätt dressingen och rör om. Rör ner spenaten och sesamfröna. Ta av stekpannan från värmen och täck så att maten håller sig varm.

Stek ägg
5

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek ägg* på ena sidan så att vitan stelnar men gulan är lös inuti - sunny side up. Finhacka koriander. Dela lime i klyftor. Grovhacka jordnötter.

Servera
6

Fördela nudelwoken mellan era tallrikar. Strö över jordnötter, koriander och resterande chili. Pressa över en skvätt limejuice efter tycke och smak.