Skip to main content
Nudelwok

Nudelwok

med skogschampinjoner, jordnötter och koriander

Servera middag på två röda med denna brutalt goda nudelwok! Här kombinerar vi enkla ingredienser och skapar stora smaker i en handvändning. Med toppings som knapriga jordnötter, fräsch koriander och enkelstekt ägg kommer du servera en fullpoängare till middag.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

50

Sojasås

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)

1

Koriander

200

Nudlar

8

Grönsaksbuljong

200

Skogschampinjoner

1

Röd paprika

1

Vitlöksklyfta

½

Ingefära

1

Röd chili

25

Honung

60

Spenat

1

Lime

10

Sesamfrön

20

Jordnötter

Ingår inte i din leverans

2

Ägg

Näringsvärden

Energi (kcal)178 kcal
Energi (kJ)746 kJ
Fett7.5 g
varav mättat1.7 g
Kolhydrater17.3 g
varav socker11.4 g
Protein9.6 g
Salt5.8 g

Instruktioner

Koka nudlar
1

Koka upp vatten* i en vattenkokare. Tillsätt kokande vatten, nudlar [1/2 paket, 2 pers] och grönsaksbuljong i en kastrull och låt koka i 6-7 min tills nudlarna är mjuka. Häll av vattnet, lägg tillbaka nudlarna i kastrullen och ringla över en skvätt olivolja*.

Blanda dressing
2

Kvarta svamp. Kärna ur och skär paprika i tunna strimlor. Kärna ur och finhacka chili (stark!). Pressa vitlök. Skala och finriv ingefära. Blanda ingefära [1/2 st, 2 pers], vitlök, chili [1/2 tsk, 2 pers | 1 tsk, 4 pers], soja, honung, en nypa salt och peppar till en dressing. 

Woka grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på hög värme och fräs svamp i 4-6 min. Tillsätt paprikastrimlor och woka i ytterligare ca 1 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

Woka nudlar
4

Sänk till medelvärme och rör ner nudlarna i stekpannan. Woka i 2-3 min, tillsätt dressingen och rör om. Rör ner spenaten och sesamfröna. Ta av stekpannan från värmen och täck så att maten håller sig varm.

Stek ägg
5

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek ägg* på ena sidan så att vitan stelnar men gulan är lös inuti - sunny side up. Finhacka koriander. Dela lime i klyftor. Grovhacka jordnötter.

Servera
6

Fördela nudelwoken mellan era tallrikar. Strö över jordnötter, koriander och resterande chili. Pressa över en skvätt limejuice efter tycke och smak.