I kväll blir det en fantastiskt god ramen till middag. Soppan gör vi på misopasta och sojasås och vi toppar den med kyckling, stekt portabello, salladslök och sockerärtor. Vi gör också en chili- och vitlöksolja som vi ringlar över soppan. Till sist toppar vi med rostad lök och sesamfrön.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 tsk
Ingefära
10 ml
Sesamolja
(Innehåller: Sesam)
1 st
Salladslök
150 g
Mie-nudlar
(Innehåller: Gluten, Vete)
1 st
Rostad lök
(Innehåller: Gluten, Vete)
1 st
Vitlöksklyfta
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
150 g
Portabello
300 g
Kycklingbröstfilé
60 g
Misopasta
(Innehåller: Soja, Gluten, Vete)
10 g
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)
10 g
Kycklingfond
1 g
Chiliflakes
25 ml
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
½ g
Sockerärtor
1 msk
Olja till chiliolja
¼ tsk
Salt till svamp
¼ tsk
Salt till kött
8 dl
Vatten till soppa
1 tsk
Socker till soppa
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka nudlar i 4 min, eller tills mjuka.
Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.
TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.
Under tiden, riv ingefära fint och riv (eller pressa) vitlök fint.
Skär salladslök, sockerärtor och svamp i tunna skivor.
Blanda chiliflakes, olivolja, sesamolja, vitlök och ingefära i en liten skål. Ställ åt sidan.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek svamp med salt i 3–4 min, tills brynta.
Ställ åt sidan på en tallrik och håll varm.
Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling och krydda med salt och Ay Cajun-ba. Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.
Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 2–3 min per sida, eller tills genomstekt. Ställ åt sidan på en tallrik och håll varm.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, koka upp vatten, kycklingfond, misopasta, sojasås och socker i kastrullen som användes till nudlarna.
Sänk till medellåg värme och sjud under lock i 2–3 min.
Tillsätt nudlar till soppan precis innan servering.
Skär kyckling i tunna skivor.
Lägg upp nudlar och soppa i skålar.
Toppa med kyckling, svamp, salladslök och sockerärtor.
Strö över rostad lök och sesamfrön.
Ringla äver chili- och vitlöksolja.