Kyckling- och misoramen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kyckling- och misoramen

Kyckling- och misoramen

med portabello och stekt lök

I kväll blir det en fantastiskt god ramen till middag. Soppan gör vi på misopasta och sojasås och vi toppar den med kyckling, stekt portabello, salladslök och sockerärtor. Vi gör också en chili- och vitlöksolja som vi ringlar över soppan. Till sist toppar vi med rostad lök och sesamfrön.

Allergener:
Sesam
Gluten
Vete
Sulfiter
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 tsk

Ingefära

10 ml

Sesamolja

(Innehåller: Sesam)

1 st

Salladslök

150 g

Mie-nudlar

(Innehåller: Gluten, Vete)

1 st

Rostad lök

(Innehåller: Gluten, Vete)

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller: Sulfiter)

150 g

Portabello

300 g

Kycklingbröstfilé

60 g

Misopasta

(Innehåller: Soja, Gluten, Vete)

10 g

Sesamfrön

(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)

10 g

Kycklingfond

1 g

Chiliflakes

25 ml

Sojasås

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)

½ g

Sockerärtor

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till chiliolja

¼ tsk

Salt till svamp

¼ tsk

Salt till kött

8 dl

Vatten till soppa

1 tsk

Socker till soppa

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3345 kJ
Energi (kcal)799 kcal
Fett29.9 g
varav mättat7.7 g
Kolhydrater77.4 g
varav socker10.3 g
Protein54 g
Salt8.5 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka nudlar
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka nudlar i 4 min, eller tills mjuka.

Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.

TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Gör chili- och vitlöksolja
2

Under tiden, riv ingefära fint och riv (eller pressa) vitlök fint.

Skär salladslök, sockerärtor och svamp i tunna skivor.

Blanda chiliflakes, olivolja, sesamolja, vitlök och ingefära i en liten skål. Ställ åt sidan.

Stek svamp
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek svamp med salt i 3–4 min, tills brynta. 

Ställ åt sidan på en tallrik och håll varm.

Stek kyckling
4

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kyckling och krydda med salt och Ay Cajun-ba. Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.

Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 2–3 min per sida, eller tills genomstekt. Ställ åt sidan på en tallrik och håll varm.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Laga soppa
5

Under tiden, koka upp vatten, kycklingfond, misopasta, sojasås och socker i kastrullen som användes till nudlarna.

Sänk till medellåg värme och sjud under lock i 2–3 min.

Tillsätt nudlar till soppan precis innan servering.

Skär kyckling i tunna skivor.

Servera
6

Lägg upp nudlar och soppa i skålar.

Toppa med kyckling, svamp, salladslök och sockerärtor.

Strö över rostad lök och sesamfrön.

Ringla äver chili- och vitlöksolja.