topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexikanska räktacos

Mexikanska räktacos

med cajunkryddad coleslaw och stark jalapeno

Den kulinariska resan går till Mexico, och bjuder på en räktacos med massor av spännande tillbehör. En vacker cajunmajo rör du ihop på få minuter. Tomatsalsan bjuder på en perfekt balanserad mix av salt och surt. Jalapeños ger rätten styrka.

Allergener:
Senap
Ägg
Gluten
Vete
Sulfiter
Kräftdjur

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

50

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

5

Tex-Mex

8

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete)

150

Strimlad salladsmix

2

Tomat

1

Ekologisk lime

1

Koriander

1

Jalapeno

1

Rödlök

4

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

150

Räkor

(Innehåller Kräftdjur, Sulfiter Kan innehålla Mjölk, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Blötdjur)

Ingår inte i din leverans

2

Vetemjöl (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)732 kcal
Energi (kJ)3061 kJ
Fett28.53 g
varav mättat3.4 g
Kolhydrater83.8 g
varav socker10.2 g
Protein29.88 g
Salt3.2 g

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Finhacka tomat och rödlök. Skiva jalapeno tunt. Grovhacka koriander. Dela lime i klyftor. Grovhacka räkor på en separat skärbräda. 

Blanda majonnäs & salsa
2

Blanda majonnäs, Ay Cajun-ba och en skvätt vatten* i en skål. Blanda tomat, hälften av koriandern och en generös skvätt limejuice i en ny skål.

Panera räkor
3

Blanda vetemjöl* [2 msk | 4 msk] och Tex-Mex i en skål. Tillsätt räkor och rödlök, blanda så de täcks av mjölmixen.

Stek räkor & rödlök
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek räkor och rödlök i 3 min, eller tills genomstekta. 

Blanda coleslaw
5

Blanda salladsmix, en skvätt limejuice och cajunmajonnäs [1 msk | 2 msk] i en skål. Värm minitortillas i 10 sek intervaller på en tallrik i mikrovågsugn, eller snabbt i en torr stekpanna, tills uppvärmda.

Servera
6

Sätt fram alla ingredienser på bordet. Bre cajunmajonnäs på minitortillas. Toppa med coleslaw, räkor och tomatsalsa. Garnera med jalapeno och resterande koriander.