Ta fredagstacosen till nästa nivå med en delikatessfisk i tortillabröden. Sej är en fisk som tål att matchas med stora smaker och kryddig cajunmajo, jalapeno och vår Tex-Mex-krydda är perfekta smakhöjare i denna rätt. Kålsallad, tomatsalsa och koriander möter den panerade fisken i en riktig smaksensation!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
8 st
Minitortillas
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)
1 st
Lime
250 g
Sej
(Innehåller: Fisk)
½ st
Jalapeno
½ st
Rödlök
1 st
Koriander
2 st
Tomat
50 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
150 g
Strimlad salladsmix
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
5 g
Tex-Mex
2 msk
Mjöl till panering
¼ tsk
Salt till panering
2 msk
Vatten till sås
¼ tsk
Salt till salsa
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Finhacka tomat och rödlök.
Skär jalapeno i tunna skivor.
Grovhacka koriander.
Dela lime i klyftor.
Skär fisk i 2 cm breda bitar på en separat skärbräda.
Blanda vetemjöl, Tex-Mex och salt i en djup tallrik.
Vänd fisk i mjölet tills helt täckt och lägg över på en tallrik.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek fisk i 2–3 min per sida eller tills gyllene och genomstekt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.
Medan fisken steks, blanda majonnäs, Ay Cajun-ba och vatten i en liten skål.
Blanda tomat, rödlök (använd mindre om du inte gillar lök), hälften av koriandern, en generös skvätt limesaft, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.
Blanda salladsmix, en skvätt limesaft och cajunmajonnäs i en stor skål.
Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.
Bre tortillas med cajunmajonnäs och fyll dem med kålsallad, fisk, tomatsalsa, jalapeno och resterande koriander.
TIPS: Skippa jalapeno eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.