Mexikansk-kryddat fläsk och enchiladasås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexikansk-kryddat fläsk och enchiladasås

Mexikansk-kryddat fläsk och enchiladasås

med ugnsrostade cajungrönsaker

Fläskkotlett blir extra mör och saftig om den först bryns i stekpannan och sedan tillagas i ugnen. I kväll kryddar vi vårt kött med vår egen Tex-Mex-kryddblandning och serverar det med enchiladasås. Vi ugnsrostar också potatis, lök och majs med cajunkryddor och vänder dem med färsk spenat när de blivit gyllene och spröda. Vi serverar vår mexikanskinspirerade middag med en klick majonnäs och strör över hackad gräslök.

Allergener:
Senap
Ägg
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Fläskkotlett hel

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

100 g

Enchiladasås

30 g

Spenat

500 g

Potatis

1 burk

Majs

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

5 g

Tex-Mex

1 st

Rödlök

1 portionspåse

Gräslök

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Vatten till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2734 kJ
Energi (kcal)653 kcal
Fett27.4 g
varav mättat6.4 g
Kolhydrater63.7 g
varav socker13.3 g
Protein38.8 g
Salt3.9 g

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.

Skär lök i 2 cm breda klyftor.

Placera potatis och lök på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, Ay Cajun-ba, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Stek kött
2

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på hög värme.

Torka kött med hushållspapper och krydda med Tex-Mex på alla sidor.

Tillsätt kött till pannan och krydda med salt. Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.

Lägg över på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 18–20 min.

Ta ut köttet och låt det vila i ett foliepaket tills servering.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Förbered råvaror
3

Under tiden, häll av majs.

Skölj spenat.

Grovhacka gräslök.

Laga sås
4

När det återstår 5 min av potatisens tillagningstid, placera majs på plåten och rosta resterande tid.

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme och sjud enchiladasås och vatten i 1–2 min, eller tills genomvarmt.

Tillsätt spenat
5

Vänd färdigrostade grönsaker och majs med spenat på plåten.

Skär kött i 3 skivor per person.

Servera
6

Lägg upp grönsaker och kött på tallrikar och toppa kött med enchiladasås.

Garnera med gräslök och servera med en klick majonnäs.