
Ikväll lagar vi en fantastisk mexikansk fajitabowl med en massa gott. Vi bygger vår bowl med fluffigt ris, paprika och lök stekt med härliga kryddor, kidneybönor i en het sås, och en spicy majssalsa med lime, koriander och jalapeño. Vi toppar med en svalkande yoghurt och så är maten färdig.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
150 g
Långkornigt vitt ris
1 st
Paprika
1 st
Lök
1 burk
Majs
4 g
Panamat
1 paket
Kidneybönor
½ burk
Tomatpuré
5 g
Tex-Mex
10 g
Sriracha
60 g
BBQ-sås
(Innehåller: Sulfiter, Senap)
½ st
Citrusfrukt
1 portionspåse
Koriander
½ st
Chili
1 paket
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 5)
½ msk
Olivolja (steg 5)
2 msk
Vatten (steg 5)

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 11 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Under tiden, skär paprika i 1 cm tunna strimlor.
Skär lök i klyftor.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek paprika, lök, Panamat, en nypa salt och peppar i 5-6 min, eller tills mjuka.
Ställ åt sidan i en skål.

Under tiden, häll av majs.
Finhacka koriander.
Halvera lime [1/2 st, 2P].
Halvera jalapeno [1/2 st, 2P] på längden, kärna ur och skär i tunna skivor.
Blanda majs, en generös skvätt limejuice, koriander, jalapeno, en nypa salt och peppar i en medelstor skål.
TIPS: Skippa jalapeno eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Häll av och skölj kidneybönor.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek kidneybönor, tomatpuré [1/2 burk, 2P], BBQ-sås, Tex-Mex, sriracha [1/2 paket, 2P], vatten [2 msk | 4 msk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar i 2-3 min.
TIPS: Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Lägg upp ris i skålar.
Toppa med stekta grönsaker, majssalsa och kidneybönor.
Servera med yoghurt.