HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMedelhavskyckling
topBanner
Medelhavskyckling

Medelhavskyckling

med grekisk sallad och couscous

Kan hända att det inte är sommarvärme utanför, men nog tusan smakar grekiskinspirerad sallad, couscous och medelhavskryddad kyckling gott ändå. Toppa med en smakrik basilikadressing, klä kycklingen på spett för lite extra sommarkänsla, och servera familjen en färgglad middag som ger hopp om ljusare tider.

Taggar:Snabb
Allergener:MjölkNötterGluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

Grekisk salladsost

(InnehållerMjölk)

4 g

Kycklingbuljong

2 st

Tomat

1 st

Gurka

280 g

Kycklinginnerfilé

20 g

Valnötter

(InnehållerNötterKan innehållaSesam, Jordnötter)

4 g

Medelhavets Pärla

100 g

Couscous

(InnehållerGluten)

1 st

Ekologisk citron

1 portionspåse

Basilika

½ st

Rödlök

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 4)

2.5 dl

Vatten (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)564 kcal
Energi (kJ)2361 kJ
Fett19.95 g
varav mättat3.3 g
Kolhydrater45.49 g
varav socker8.5 g
Protein42.67 g
Salt1.2 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Finhacka tomat och gurka. Skiva rödlök [1/2 st, 2 pers] mycket tunt. Grovhacka valnötter. Riv citronzest [1/2 st, 2 pers] och dela citronen i klyftor. Blanda kyckling, Medelhavets Pärla, lite olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål. 

2

Koka upp vatten* [2 1/2 dl | 5 dl] och buljong i en medelstor kastrull. Tillsätt couscous och en skvätt olivolja*. Rör om, lägg på ett lock och ta av kastrullen från värmen. Låt stå i 5 min eller tills allt vatten har absorberats. 

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 3-4 min per sida, eller tills genomstekt. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

4

Medan kycklingen steks, finhacka basilika. Blanda tomat, gurka, rödlök, valnötter, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en salladsskål. Smula över salladsost och vänd salladen. Blanda en dressing av basilika, olivolja* [1 msk | 2 msk], en generös skvätt citronjuice, en nypa salt* och peppar* i en skål.

5

När couscousen är klar, rör ner citronzest, en nypa salt* och peppar*. Fluffa upp med en gaffel.

6

Fördela kyckling, couscous och grekisk sallad mellan era tallrikar. Skeda över basilikadressing, och middagen är serverad.