topBanner
Medelhavskyckling

Medelhavskyckling

med grekisk sallad och couscous

Kan hända att det inte är sommarvärme utanför, men nog tusan smakar grekiskinspirerad sallad, couscous och medelhavskryddad kyckling gott ändå. Toppa med en smakrik basilikadressing, klä kycklingen på spett för lite extra sommarkänsla, och servera familjen en färgglad middag som ger hopp om ljusare tider.

Taggar:Snabb
Allergener:mjölknöttergluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

2 st

Tomat

100 g

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

1 st

Gurka

1 påse

Basilika

280 g

Kycklinginnerfilé

1 st

Citron, ekologisk

½ st

Rödlök

20 g

Valnöt

(Innehållernötter)

4 g

Medelhavets Pärla

100 g

Couscous

(Innehållergluten)

4 g

Buljong

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja* (steg 4)

2.5 dl

Vatten* (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2923 kJ
Energi (kcal)699 kcal
Fett31 g
varav mättat11 g
Kolhydrater46 g
varav socker9 g
Kostfiber7 g
Protein51 g
Kolesterol0 mg
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Finhacka tomat och gurka. Skiva rödlök [1/2 st, 2 pers] mycket tunt. Grovhacka valnötter. Riv citronzest [1/2 st, 2 pers] och dela citronen i klyftor. Blanda kyckling, Medelhavets Pärla, lite olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål.

2

Koka upp vatten* [2 1/2 dl | 5 dl] och buljong i en medelstor kastrull. Tillsätt couscous och en skvätt olivolja*. Rör om, lägg på ett lock och ta av kastrullen från värmen. Låt stå i 5 min eller tills allt vatten har absorberats.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 3-4 min per sida, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

4

Medan kycklingen steks, finhacka basilika. Blanda tomat, gurka, rödlök, valnötter, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en salladsskål. Smula över salladsost och vänd salladen. Blanda en dressing av basilika, olivolja* [1 msk | 2 msk], en generös skvätt citronjuice, en nypa salt* och peppar* i en skål.

5

När couscousen är klar, rör ner citronzest, en nypa salt* och peppar*. Fluffa upp med en gaffel.

6

Fördela kyckling, couscous och grekisk sallad mellan era tallrikar. Skeda över basilikadressing, och middagen är serverad.