
En fantastisk allt i ett rätt med massor av färger och smaker. Kvällens härliga bowl innehåller perfekt rostad bbq-marinerad kyckling, mandel-couscous med apelsinjuice, och rostade grönsaker. Vi toppar vår kycklingbowl med krämig persiljedressing med aioli.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
½
Zucchini
100
Couscous
(Innehåller: Gluten, Vete)
4
Grönsaksbuljong
(Innehåller: Selleri)
1
Paprika
300
Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad
20
Aioli
(Innehåller: Ägg, Senap)
½
Rödlök
1
Morot
1
Bladpersilja
½
Apelsin
20
Mandlar
(Innehåller: Nötter)
75
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
2.5
Vatten (steg 3)

Sätt ugnen på 220°/200°C varmluft. Koka upp vatten i en vattenkokare.
Tärna paprika i 1 cm stora bitar. Skär rödlök [1/2 st, 2P] i 3 cm breda klyftor. Skär zucchini [½ st, 2P] i tunna skivor.
Placera grönsaker på en plåt med bakplåtspapper och blanda dem med lite olivolja, salt och peppar. Rosta i ugnen i 15 min, eller tills mjuka.
Placera mandlar i ett hörn när det återstår 5 min av tillagningstiden.

Krydda kyckling med en nypa salt på varje sida.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme. Bryn kyckling i 2 min per sida, eller tills den har fått färg.
Lägg över den på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 10-11 min, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Häll det kokande vattnet [21/2 dl | 5 dl], grönsaksbuljong och couscous i en skål. Rör om, täck med ett lock och låt stå i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Fluffa sedan upp med en gaffel.

Skala morot i långa band med en potatisskalare.
Finhacka persilja (spara lite till steg 6).
Halvera apelsin.

Blanda aioli [1/2 paket, 2P], yoghurt, persilja, en nypa salt och peppar i en skål.
Hacka mandlar.
Pressa apelsinsaft [1/2 st, 2P] i skålen med färdig couscous och blanda med mandlar.

Skär kyckling i 2 cm tunna skivor.
Lägg upp mandelcouscous i skålar.
Placera grönsaker på ena sidan och kyckling på den andra.
Toppa med en klick persiljedressing och garnera med sparad persilja.