Marinerad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Marinerad kyckling

Marinerad kyckling

med apelsin- och mandelcouscous

En fantastisk allt i ett rätt med massor av färger och smaker. Kvällens härliga bowl innehåller perfekt rostad kyckling, couscous med mandlar, apelsin och persilja, och rostade grönsaker. Vi toppar vår kycklingbowl med morotsband och en krämig dressing med majonnäs och yoghurt.

Taggar:
Under 650 kcal
Proteinrik
Allergener:
Gluten
Vete
Selleri
Nötter
Mjölk
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

100 g

Couscous

(Innehåller Gluten, Vete)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 st

Paprika

300 g

Kycklingbröstfilé, BBQ marinerat

1 st

Rödlök

1 st

Morot

1 portionspåse

Bladpersilja

½ st

Apelsin

20 g

Mandlar

(Innehåller Nötter)

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

12.5 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

1 st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)632 kcal
Energi (kJ)2643 kJ
Fett20.9 g
varav mättat4.5 g
Kolhydrater58 g
varav socker17.6 g
Protein44.3 g
Salt3.2 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. 

Tärna paprika i 2 cm stora bitar. 

Skär rödlök i 2 cm breda klyftor. 

Placera grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, en generös nypa salt och peppar. 

Rosta i ugnen i 15 min, tills mjuka. 

Rosta kyckling
2

Krydda kyckling med en nypa salt. 

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Stek kyckling i 2 min per sida eller tills brynt, och placera den sen på plåten med grönsaker. 

Rosta i ugnen i 11-12 min, tills genomstekt. 

TIPS: Använd 2 plåtar till 4P. 

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten. 

Laga couscous
3

Koka upp vatten [2 1/2 dl | 5 dl] och grönsaksbuljong i en medelstor kastrull.

Rör i couscous, ta av kastrullen från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Rör om med en gaffel.

Förbered frukt och grönt
4

Under tiden, skala morot i långa band med en potatisskalare. 

Finhacka persilja. 

Halvera apelsin. 

Grovhacka mandlar. 

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda couscous
5

Blanda majonnäs [1/2 paket, 2P], yoghurt, vitlök, en nypa salt och peppar i en skål. 

Rör mandlar och persilja i kastrullen med färdig couscous. Pressa apelsinsaft [1/2 st, 2P] över couscous och blanda.

Servera
6

Skär kyckling i 2 cm skivor. 

Lägg upp couscous, grönsaker och kyckling i skålar. 

Toppa med morotsband och dressing.