Skip to main content
Marinerad kyckling
Marinerad kyckling

Marinerad kyckling

med apelsin- och mandelcouscous

4.3
(1,5 tn)

En fantastisk allt i ett rätt med massor av färger och smaker. Kvällens härliga bowl innehåller perfekt rostad bbq-marinerad kyckling, mandel-couscous med apelsinjuice, och rostade grönsaker. Vi toppar vår kycklingbowl med krämig persiljedressing med aioli.

Taggar:
Proteinrik
Allergener:
Gluten
Vete
Selleri
Ägg
Senap
Nötter
Mjölk

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

½

Zucchini

100

Couscous

(Innehåller: Gluten, Vete)

4

Grönsaksbuljong

(Innehåller: Selleri)

1

Paprika

300

Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad

20

Aioli

(Innehåller: Ägg, Senap)

½

Rödlök

1

Morot

1

Bladpersilja

½

Apelsin

20

Mandlar

(Innehåller: Nötter)

75

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

Ingår inte i din leverans

2.5

Vatten (steg 3)

Näringsvärden

Energi (kcal)654 kcal
Energi (kJ)2736 kJ
Fett23 g
varav mättat4.7 g
Kolhydrater59.9 g
varav socker18.7 g
Protein45.3 g
Salt3.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Sätt ugnen på 220°/200°C varmluft. Koka upp vatten i en vattenkokare.

Tärna paprika i 1 cm stora bitar. Skär rödlök [1/2 st, 2P] i 3 cm breda klyftor. Skär zucchini [½ st, 2P] i tunna skivor.

Placera grönsaker på en plåt med bakplåtspapper och blanda dem med lite olivolja, salt och peppar. Rosta i ugnen i 15 min, eller tills mjuka.

Placera mandlar i ett hörn när det återstår 5 min av tillagningstiden.

Rosta kyckling
2

Krydda kyckling med en nypa salt på varje sida.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme. Bryn kyckling i 2 min per sida, eller tills den har fått färg.

Lägg över den på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 10-11 min, eller tills genomstekt. 

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten. 

Laga couscous
3

Häll det kokande vattnet [21/2 dl | 5 dl], grönsaksbuljong och couscous i en skål. Rör om, täck med ett lock och låt stå i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Fluffa sedan upp med en gaffel.

Förbered frukt & grönt
4

Skala morot i långa band med en potatisskalare.

Finhacka persilja (spara lite till steg 6). 

Halvera apelsin.

Blanda couscous & dressing
5

Blanda aioli [1/2 paket, 2P], yoghurt, persilja, en nypa salt och peppar i en skål. 

Hacka mandlar. 

Pressa apelsinsaft [1/2 st, 2P] i skålen med färdig couscous och blanda med mandlar.

Servera
6

Skär kyckling i 2 cm tunna skivor. 

Lägg upp mandelcouscous i skålar. 

Placera grönsaker på ena sidan och kyckling på den andra. 

Toppa med en klick persiljedressing och garnera med sparad persilja.