
Marinerad kyckling
med apelsin- och mandelcouscous
En fantastisk allt i ett rätt med massor av färger och smaker. Kvällens härliga bowl innehåller perfekt rostad bbq-marinerad kyckling, mandel-couscous med apelsinjuice, och rostade grönsaker. Vi toppar vår kycklingbowl med krämig persiljedressing med aioli.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
½ st
Zucchini
100 g
Couscous
(Innehåller Gluten, Vete)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1 st
Paprika
300 g
Kycklingbröstfilé, BBQ marinerat
20 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
½ st
Rödlök
1 st
Morot
1 portionspåse
Bladpersilja
½ st
Apelsin
20 g
Mandlar
(Innehåller Nötter)
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
Ingår inte i din leverans
2.5 dl
Vatten (steg 3)
Köksredskap
Instruktioner
Sätt ugnen på 220°/200°C varmluft. Koka upp vatten i en vattenkokare.
Tärna paprika i 1 cm stora bitar. Skär rödlök [1/2 st, 2P] i 3 cm breda klyftor. Skär zucchini [½ st, 2P] i tunna skivor.
Placera grönsaker på en plåt med bakplåtspapper och blanda dem med lite olivolja, salt och peppar. Rosta i ugnen i 15 min, eller tills mjuka.
Placera mandlar i ett hörn när det återstår 5 min av tillagningstiden.
Krydda kyckling med en nypa salt på varje sida.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme. Bryn kyckling i 2 min per sida, eller tills den har fått färg.
Lägg över den på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 10-11 min, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Häll det kokande vattnet [21/2 dl | 5 dl], grönsaksbuljong och couscous i en skål. Rör om, täck med ett lock och låt stå i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Fluffa sedan upp med en gaffel.
Skala morot i långa band med en potatisskalare.
Finhacka persilja (spara lite till steg 6).
Halvera apelsin.
Blanda aioli [1/2 paket, 2P], yoghurt, persilja, en nypa salt och peppar i en skål.
Hacka mandlar.
Pressa apelsinsaft [1/2 st, 2P] i skålen med färdig couscous och blanda med mandlar.
Skär kyckling i 2 cm tunna skivor.
Lägg upp mandelcouscous i skålar.
Placera grönsaker på ena sidan och kyckling på den andra.
Toppa med en klick persiljedressing och garnera med sparad persilja.