Mandelpanerat fläsk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mandelpanerat fläsk

Mandelpanerat fläsk

med rostade grönsaker och persiljedressing

Smakrikt och enkelt är denna rätt där mandelpanerat fläsk serveras med rostad morot, rödbeta och potatis, som får fantastisk smak av att rostas med vår härliga kryddblandning Ay Cajun-ba. En både krämig och syrlig dressing på gräddfil med citron och persilja är ett perfekt tillbehör.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Nötter
Gluten
Vete
Sulfiter
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

1 st

Rödbeta

2 st

Morot

1 st

Citron

20 g

Mandlar

(Innehåller Nötter)

½ st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Bladpersilja

300 g

Fläskkotlett hel

50 g

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

1 paket

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3322 kJ
Energi (kcal)794 kcal
Fett31.4 g
varav mättat9.4 g
Kolhydrater82.3 g
varav socker18.8 g
Protein46.7 g
Salt2.2 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft). 

Tärna potatis, morot och rödbeta (oskalade) i 1 cm breda klyftor, och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, Ay Cajun-ba, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25-35 min, tills gyllene och mjuka. 

Förbered råvaror
2

Finhacka mandlar noggrant. 

Grovhacka persilja (spara några hela blad till garnering). 

Finhacka eller pressa vitlök [1/2 st, 2P].

Skär citron i klyftor. 

Skär kött i 3 cm strimlor på en separat skärbräda. 

TIPS: Ju mindre mandelbitarna är, desto bättre kommer de fästa vid köttet. 

Panera kött
3

Vispa ägg [1 st | 2 st] i en djup tallrik.

Blanda mandlar, panko och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en ny djup tallrik. 

Torka av kött med hushållspapper, och krydda med salt.

Panera kött i ägg, och sen i pankomix. Ställ åt sidan på en tallrik.

Stek kött
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kött i 3-4 min på varje sida, tills gyllene och genomstekt. Stek i omgångar vid behov. Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: 1) Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa. 2) Tillsätt extra olja vid behov så kött inte fastnar i stekpannan.

Blanda persiljedressing
5

Under tiden, blanda persilja, gräddfil, vitlök [1/2 st, 2P], en skvätt citronjuice, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp rostade grönsaker på tallrikar och strö över persiljeblad.

Servera med mandelpanerat fläsk och persiljedressing.