
Smakrikt och enkelt är denna rätt där mandelpanerat fläsk serveras med rostad morot, rödbeta och potatis, som får fantastisk smak av att rostas med vår härliga kryddblandning Ay Cajun-ba. En både krämig och syrlig dressing på gräddfil med citron och persilja är ett perfekt tillbehör.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
500 g
Potatis
1 st
Rödbeta
2 st
Morot
1 st
Citron
20 g
Mandlar
(Innehåller: Nötter)
½ st
Vitlöksklyfta
1 portionspåse
Bladpersilja
300 g
Fläskkotlett hel
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
1 paket
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Ägg (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 5)

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).
Tärna potatis, morot och rödbeta (oskalade) i 1 cm breda klyftor, och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, Ay Cajun-ba, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25-35 min, tills gyllene och mjuka.

Finhacka mandlar noggrant.
Grovhacka persilja (spara några hela blad till garnering).
Finhacka eller pressa vitlök [1/2 st, 2P].
Skär citron i klyftor.
Skär kött i 3 cm strimlor på en separat skärbräda.
TIPS: Ju mindre mandelbitarna är, desto bättre kommer de fästa vid köttet.

Vispa ägg [1 st | 2 st] i en djup tallrik.
Blanda mandlar, panko och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en ny djup tallrik.
Torka av kött med hushållspapper, och krydda med salt.
Panera kött i ägg, och sen i pankomix. Ställ åt sidan på en tallrik.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kött i 3-4 min på varje sida, tills gyllene och genomstekt. Stek i omgångar vid behov. Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper.
TIPS: 1) Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa. 2) Tillsätt extra olja vid behov så kött inte fastnar i stekpannan.

Under tiden, blanda persilja, gräddfil, vitlök [1/2 st, 2P], en skvätt citronjuice, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en liten skål.

Lägg upp rostade grönsaker på tallrikar och strö över persiljeblad.
Servera med mandelpanerat fläsk och persiljedressing.