Testa malaysiskt i veckan! Servera vitlöksris och kycklingstrimlor med en underbart smakrik sås gjord på kokosmjölk, pak choi och paprika. Krydda såsen med currypulver och härlig laksakryddmix och låt familjen uppleva en riktig smaksensation. Toppa med limesaft. Som du ser på bilden är rätten inbjudande, lättlagad, och riktigt, riktigt god!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Jasminris
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Pak choi
1 st
Lime
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
250 ml
Kokosmjölk
4 g
Curry-On
4 g
Ga-Laksa
1 st
Paprika
½ tsk
Salt (steg 1)
½ msk
Smör (steg 1)
3 dl
Vatten (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 3)
¼ tsk
Socker (steg 5)
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp smör [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme.
Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Kärna ur och grovhacka paprika.
Finhacka pak choi.
Dela lime i klyftor.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Krydda kyckling med salt.
Stek kyckling i 4-5 min, eller tills brynt och genomstekt. Lägg över på en tallrik och ställ åt sidan.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Hetta upp en ny skvätt olivolja i stekpannan på medelhög värme.
Tillsätt paprika, Curry-on och Ga-Laksa. Fräs i 2-3 min, eller tills mjuk.
Tillsätt kokosmjölk, sojasås, en skvätt limesaft och kyckling. Koka i 3-4 min, eller tills uppvärmt.
Tillsätt pak choi när det återstår 1 min av tillagningstiden. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp ris och kycklinglaksa i skålar.
Servera med limeklyftor.