Malaysisk kycklinglaksa
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Malaysisk kycklinglaksa

Malaysisk kycklinglaksa

med vitlökskokt ris och pak choi

Testa malaysiskt i veckan! Servera vitlöksris och kycklingstrimlor med en underbart smakrik sås gjord på kokosmjölk, pak choi och paprika. Krydda såsen med currypulver och härlig laksakryddmix och låt familjen uppleva en riktig smaksensation. Toppa med limesaft. Som du ser på bilden är rätten inbjudande, lättlagad, och riktigt, riktigt god!

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Pak choi

1 st

Lime

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

250 ml

Kokosmjölk

4 g

Curry-On

4 g

Ga-Laksa

1 st

Paprika

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

½ msk

Smör (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Socker (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3458 kJ
Energi (kcal)826 kcal
Fett38 g
varav mättat23.6 g
Kolhydrater77.1 g
varav socker10.5 g
Protein44.6 g
Salt4.6 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka vitlöksris
1

Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp smör [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme.

Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered råvaror
2

Kärna ur och grovhacka paprika.

Finhacka pak choi.

Dela lime i klyftor. 

Stek kyckling
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Krydda kyckling med salt.

Stek kyckling i 4-5 min, eller tills brynt och genomstekt. Lägg över på en tallrik och ställ åt sidan.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Fräs paprika
4

Hetta upp en ny skvätt olivolja i stekpannan på medelhög värme.

Tillsätt paprika, Curry-on och Ga-Laksa. Fräs i 2-3 min, eller tills mjuk.

Koka laksa
5

Tillsätt kokosmjölk, sojasås, en skvätt limesaft och kyckling. Koka i 3-4 min, eller tills uppvärmt.

Tillsätt pak choi när det återstår 1 min av tillagningstiden. Smaka av med salt och peppar.

Servera
6

Lägg upp ris och kycklinglaksa i skålar.

Servera med limeklyftor.