Grönt är skönt - och ikväll går det dessutom blixtsnabbt att laga en vegetarisk middag med massor av god smak och näring! Vi steker gyllenkrispiga veganska nuggets och serverar dem på en bulgursallad med blomkålsris. Vi toppar med sallad, tomat och rödlök, ringlar över en ljuvlig senapsdressing med riven ost och sen är det bara att hugga in.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
200 g
Veganska Nuggets
1 st
Sallad
½ st
Rödlök
2 st
Tomat
25 g
Majonnäs
85 g
Bulgur
20 g
Finriven ost
12 g
Grov senap
1 st
Citron
75 ml
Gräddfil
4 g
Grönsaksbuljong
1 st
Blomkålsris
2.5 dl
Vatten till bulgur
¼ tsk
Salt till bulgur
½ msk
Vatten till dressing
Koka upp en kastrull med vatten.
Rör i bulgur, grönsaksbuljong och salt och sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.
Vänd ner blomkålsris i bulgur.
Under tiden, grovhacka sallad och tomat.
Halvera lök och skär den i tunna skivor.
Skär citron i klyftor.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme.
Stek nuggets i 2 min per sida, eller tills gyllene och krispiga.
Blanda gräddfil, majonnäs, senap, hälften av den finrivna osten, vatten, en skvätt citronsaft och en nypa salt och peppar i en liten skål.
Lägg upp blomkålsbulgur i skålar och toppa med grönsaker. Ringla eventuellt över en skvätt olivolja.
Toppa med nuggets, ringla över senapsdressing och garnera med resterande finriven ost.