Skip to main content
Veganska nuggets på blomkålsbulgur

Veganska nuggets på blomkålsbulgur

med senapsdressing och sallad

Grönt är skönt - och ikväll går det dessutom blixtsnabbt att laga en vegetarisk middag med massor av god smak och näring! Vi steker gyllenkrispiga veganska nuggets och serverar dem på en bulgursallad med blomkålsris. Vi toppar med sallad, tomat och rödlök, ringlar över en ljuvlig senapsdressing med riven ost och sen är det bara att hugga in.

Taggar:
10 min prep
Supersnabb
Snabb
Mer grönt
Under 650 kcal
Allergener:
Gluten
Avoine
Hvede
Gerste
Senf
Egg
Milk
Celery

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Veganska Nuggets

1 st

Sallad

½ st

Rödlök

2 st

Tomat

25 g

Majonnäs

85 g

Bulgur

20 g

Finriven ost

12 g

Grov senap

1 st

Citron

75 ml

Gräddfil

4 g

Grönsaksbuljong

1 st

Blomkålsris

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten till bulgur

¼ tsk

Salt till bulgur

½ msk

Vatten till dressing

Näringsvärden

Energi (kJ)2604 kJ
Energi (kcal)622 kcal
Fett26.1 g
varav mättat6.7 g
Kolhydrater63.2 g
varav socker9.4 g
Kostfiber17.9 g
Protein26.5 g
Salt4 g
Trans Fat0.2 g
Potassium274.8 mg
Calcium15.9 mg
Iron0.4 mg

Instruktioner

1

Koka upp en kastrull med vatten.

Rör i bulgur, grönsaksbuljong och salt och sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.

Vänd ner blomkålsris i bulgur. 

2

Under tiden, grovhacka sallad och tomat.

Halvera lök och skär den i tunna skivor.

Skär citron i klyftor.

3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme.

Stek nuggets i 2 min per sida, eller tills gyllene och krispiga. 

Blanda gräddfil, majonnäs, senap, hälften av den finrivna osten, vatten, en skvätt citronsaft och en nypa salt och peppar i en liten skål. 

4

Lägg upp blomkålsbulgur i skålar och toppa med grönsaker. Ringla eventuellt över en skvätt olivolja. 

Toppa med nuggets, ringla över senapsdressing och garnera med resterande finriven ost.