Skip to main content
Veganska nuggets och blomkålsbulgur
Veganska nuggets och blomkålsbulgur

Veganska nuggets och blomkålsbulgur

med senapsdressing och sallad

Grönt är skönt - och ikväll går det dessutom blixtsnabbt att laga en vegetarisk middag med massor av god smak och näring! Vi steker gyllenkrispiga veganska nuggets och serverar dem på en bulgursallad med blomkålsris. Vi toppar med sallad, tomat och rödlök, ringlar över en ljuvlig senapsdressing med riven ost och sen är det bara att hugga in.

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Mer grönt
Under 650 kcal
Allergener:
Gluten
Havre
Vete
Korn
Senap
Ägg
Mjölk
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Veganska Nuggets

(Innehåller: Gluten, Havre, Vete, Korn)

1 st

Sallad

½ st

Lök

250 g

Körsbärstomater

25 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

85 g

Bulgur

(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Gluten, Kamut, Khorasanvete, Havre, Råg, Korn)

20 g

Finriven ost

(Innehåller: Mjölk, Ägg)

12 g

Grov senap

(Innehåller: Senap)

1 st

Citrusfrukt

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

4 g

Buljong

(Innehåller: Selleri)

1 st

Blomkålsris

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten till bulgur

¼ tsk

Salt till bulgur

½ msk

Vatten till dressing

Näringsvärden

Energi (kJ)2654 kJ
Energi (kcal)634 kcal
Fett26.6 g
varav mättat6.7 g
Kolhydrater70.9 g
varav socker11.2 g
Protein26.5 g
Salt3.4 g

Instruktioner

Koka bulgur
1

Koka upp en kastrull med vatten.

Rör i bulgur, buljong och salt och sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.

Vänd ner blomkålsris i bulgur. 

Förbered grönsaker
2

Under tiden, grovhacka sallad.

Halvera körsbärstomater.

Halvera lök och skär den i tunna skivor.

Skär citrusfrukt i klyftor.

Stek nuggets
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme.

Stek nuggets i 2 min per sida, eller tills gyllene och krispiga. 

Blanda gräddfil, majonnäs, senap, hälften av den finrivna osten, vatten, en skvätt citrusfruktsaft och en nypa salt och peppar i en liten skål. 

Servera
4

Lägg upp blomkålsbulgur i skålar och toppa med grönsaker. Ringla eventuellt över en skvätt olivolja. 

Toppa med nuggets, ringla över senapsdressing och garnera med resterande finriven ost.