Har du alltid undrat över skillnaden mellan tortelloni och tortellini? Då kan vi berätta att tortelloni vanligtvis är lite större och har en vegetarisk fyllning, och det är dem vi använder i dagens snabba pastarätt. Vi serverar dem i en härligt gräddig svampsås med portabello, lök, spenat och ost som vi smaksätter med dragon. Smaklig måltid!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Svamptortelloni
(Innehåller: Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja, Fisk, Blötdjur, Nötter, Selleri, Kräftdjur)
12.5 ml
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
150 g
Portabello
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
30 g
Spenat
10 g
Pumpakärnor
(Kan innehålla spår av: Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)
1 st
Vitlöksklyfta
20 g
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller: Selleri)
1 st
Lök
1 portionspåse
Dragon
1 msk
Olja till stekning
1 dl
Vatten till sås
Grovhacka portabello.
Skär lök i tunna skivor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek portabello och lök i 3–4 min, tills mjuka och brynta.
Tillsätt vitlök och stek i 30 sek, tills väldoftande.
Tillsätt matlagningsgrädde, grönsaksbuljong, sojasås, tortelloni, finriven ost och vatten.
Sjud i 1–2 min, tills såsen tjocknar och tortelloni är "al dente".
TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Under tiden, riv dragonblad i bitar med händerna.
Skölj spenat.
Rör ner spenat och dragon i såsen precis innan servering.
Lägg upp tortelloni i skålar och garnera med pumpakärnor.