Redo att smaka på la dolce vita? Med vår gyllenstekta kolja som serveras på en bädd av spaghetti med oliver och tomat och får sällskap av en rucolasallad med riven ost och pinjenötter kan du uppleva Italiens klassiska matlagningskonst i ditt eget kök. I denna välsmakande rätt kombineras italiensk tradition och smak – perfekt för en härlig hemmakväll.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Schalottenlök
2 st
Vitlöksklyfta
30 g
Kalamataoliver
2 st
Tomat
60 g
Kapris
1 g
Chiliflakes
250 g
Kolja
(Innehåller: Fisk)
180 g
Spaghetti
(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Senap, Soja)
1 st
Bladpersilja
40 g
Rucola
20 g
Italiensk hårdost, hyvlad
(Innehåller: Mjölk)
10 g
Pinjenötter
(Kan innehålla spår av: Gluten, Nötter, Sesam, Havre, Spelt, Jordnötter, Råg, Korn, Vete)
2 dl
Sparat pastavatten
1 msk
Olja till fisk
¼ tsk
Salt till fisk
1 msk
Olja till stekning
½ msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Under tiden, hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Rosta pinjenötter i 3–4 min, eller tills gyllene. Lägg över i en liten skål.
Under tiden, finhacka schalottenlök och finhacka eller pressa vitlök.
Grovhacka oliver och tomat.
Hetta upp olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.
Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt.
Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över på en tallrik och håll varm.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Hetta upp olivolja i samma stekpanna (torka inte ur den) på medelhög värme.
Stek schalottenlök och tomat i 3–4 min, eller tills tomaterna spricker.
Tryck försiktigt på tomaterna med baksidan av en stekspade för att pressa ut saften.
Tillsätt vitlök, kapris, oliver och chiliflakes och stek i 1 min, eller tills genomvarmt.
Vänd ner pasta och sparat pastavatten i såsen.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Grovhacka persilja.
Skölj rucola.
Blanda rucola, pinejnötter, riven ost, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.
Lägg upp pasta i skålar och skeda över resterande sås från pannan.
Toppa med fisk och persilja och servera med rucolasallad.