topBanner
Laksa med krispig tofu

Laksa med krispig tofu

fullkornsnudlar och salladslök

Vi har snöat in på laksa på sista tiden, och det av en god anledning - det är ju bara sååå gott! Här kommer ett tjugominuters recept på vegetarisk laksa som du gör av färska grönsaker med spännande smaksättning i form av jordnötssmör, gul currypasta, sojasås och såklart kokosmjölk. Koka nudlarna direkt i soppan, häll upp i skålar och toppa med krispig tofu och salladslök. Namnam!

Taggar:VegetariskSnabb
Allergener:sojajordnöttersenapglutenselleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

250 g

Tofu

(Innehållersoja)

1 st

Salladslök

125 ml

Kokosmjölk

25 g

Jordnötssmör

(Innehållerjordnötter)

20 g

Gul currypasta

(Innehållersenap)

1 st

Vitlöksklyfta

150 g

Fullkornsnudlar

(Innehållergluten)

25 ml

Sojasås

(Innehållersoja, gluten)

1 st

Morot

1 st

Tomat

1 st

Gul paprika

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Vetemjöl*

(Innehållergluten)

4 dl

Vatten*

Socker*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2849 kJ
Energi (kcal)681 kcal
Fett26 g
varav mättat13 g
Kolhydrater76 g
varav socker12 g
Protein30 g
Salt4 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp vatten* i en vattenkokare.

Kärna ur och skär paprika i små bitar.

Skiva salladslök tunt. Riv vitlök.

Skär tomat och morot i 2 cm stora bitar.

Häll av och skär tofu i 2 cm stora bitar.

2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs paprika, vitlök, hälften av salladslöken, morot och tomat i 2 min.

Tillsätt currypasta, rör om och låt fräsa i 1 min.

Rör i kokosmjölk [1/2 paket, 2 pers], grönsaksbuljong och det kokande vattnet* (se ingredienslistan). Koka upp och låt sjuda.

3

Tillsätt jordnötssmör, sojasås och en nypa socker*. Låt sjuda lugnt och stilla i 10 min. Smaka av din laksa med salt* och peppar*.

4

Medan laksan sjuder, blanda mjöl*, en generös nypa salt* och peppar* i en djup tallrik. Vänd tofun i mjölet så bitarna blir jämnt täckta.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. När oljan är varm, lägg tofun i pannan och krydda med en nypa salt* och peppar*.

Stek, vänd tofun med några minuters mellanrum, i 6-8 min tills den är krispiga och gyllene på alla sidor.

5

När laksan har sjudit i 10 min, tillsätt nudlar. Dela nudlarna med en träslev allt eftersom de mjuknar. Låt koka tills de är klara, ca 4 min.

TIPS: Tillsätt en skvätt varmt vatten om nudlarna sugit åt sig för mycket kokosmjölk, så återfår soppan rätt konsistens.

6

Ta av nudelsoppan från plattan och smaka av med salt* och peppar* om det behövs.

Fördela laksa och fullkornsnudlar mellan era tallrikar och toppa med krispig tofu och resterande salladslök.