HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKycklingrisotto
topBanner
Kycklingrisotto

Kycklingrisotto

med pärlcouscous, valnötter och tranbär

Den första risotton lagades på en bröllopsfest 1809 av en ung glasblåsarlärling från Flandern. Och det tackar vi för - en väl tillagad risotto är svårslagen. Speciellt när den föräras med delikatesser som gräddiga valnötter och friska tranbär. Toppa kycklingrisotton med färsk bladpersilja så får du en måltid som är vacker att titta på - och riktigt god att äta.

Allergener:selleriglutennöttermjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid45 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Lök

2 st

Morot

2 st

Bladselleri

(Innehållerselleri)

170 g

Pärlcouscous

(Innehållergluten)

½ paket

Kycklingbuljong

20 g

Valnötter

(InnehållernötterKan innehållajordnötter, sesam)

20 g

Tranbär

(Kan innehållajordnötter, sesam, nötter)

300 g

Strimlad kycklinglårfilé

Ingår inte i din leverans

500 ml

Vatten*

10 g

Smör*

(Innehållermjölk)

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3067 kJ
Energi (kcal)733 kcal
Fett25 g
varav mättat8 g
Kolhydrater80 g
varav socker19 g
Protein43 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Finhacka lök, morot och selleri.

2

Hetta upp en skvätt olja* i en stor djup stekpanna på medelvärme. Fräs lök, morot och selleri i 5 min.

3

Häll i pärlcouscous i stekpannan och rör om.

Blanda i 1 dl vatten* och kycklingbuljong och låt sjuda. Späd med vatten allteftersom grynen absorberar vätskan, ca 1 dl per gång. Rör om regelbundet.

Fortsätt tills grynen är al dente och färdigkokta, 20-25 min. Krydda med salt och peppar.

4

Grovhacka valnötter, tranbär och persilja (spara några persiljeblad till servering).

Lägg valnötter, tranbär och persilja i stekpannan och blanda tillsammans med grynen.

5

Hetta upp en skvätt olja eller en klick med smör i en stekpanna på medelvärme. Stek kycklingen i 8-10 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdig när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Lägg sedan över bitarna till stekpannan och blanda med risotton.

6

Servera kycklingrisotton i stora skålar och toppa med persiljebladen.  Smaklig måltid!