
I kväll lagar vi en härlig vegetarisk middag som inte bara smakar fantastiskt, utan också är så färgglad att den får dig på gott humör! Vi vänder vegansk kebab i panering och steker den gyllene och spröd innan den får sällskap av en sötstark sås. Vi serverar den på fluffigt vitlöks- och ingefärsris med en klick asiatisk majonnäs och en färgsprakande sallad på granatäpple, apelsin, morot, mynta och koriander.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
150 g
Långkornigt vitt ris
4 g
Panamat
1 st
Mynta & koriander
20 ml
Sojasås med lågt saltinnehåll
(Innehåller: Gluten, Soja, Vete)
1 st
Vitlöksklyfta
½ st
Granatäpple
50 g
Vegansk asiatisk majonnäs
(Innehåller: Gluten, Soja, Vete, Sesam)
4 g
Buljong
(Innehåller: Selleri)
½ g
Chiliflakes
1 st
Morot
40 g
Sweet chilisås
1 st
Apelsin
200 g
Vegansk kebab
(Innehåller: Gluten, Soja, Vete, Senap, Havre)
2 tsk
Ingefära
½ msk
Olja till ris
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
½ msk
Olja till sallad
1 msk
Mjöl till vegoprotein
1 msk
Olja till stekning
½ dl
Vatten till sås

Riv ingefära (oskalad) och vitlök fint.
Hetta upp olivolja i en medelstor kastrull på medelhög värme.
Fräs vitlök och ingefära i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris, buljong och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar. Dela det på mitten, sänk ner halvorna i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna. Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort det vita fruktköttet från ytan och häll av vattnet.
Skala apelsin, ta bort de vita hinnorna och tärna den i 1 cm stora bitar.
Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.
Grovhacka mynta- och korianderblad.
TIPS: Genom att lossa granäpplekärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa!

Blanda granatäpplekärnor, morot, apelsin, örter, olivolja och en nypa salt i en medelstor skål.

Lägg vegansk kebab i en djup skål och torka av med hushållspapper.
Tillsätt Panamat, mjöl och en nypa salt.
Vänd runt och se till att vegansk kebab är ordentligt täckt.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek vegansk kebab i 4–5 min, rör om då och då.
Sänk till medelvärme och tillsätt sojasås, chiliflakes, vatten och sweet chilisås.
Vänd vegansk kebab i såsen.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
VIKTIGT: I det här receptet används halva mängden av vissa ingredienser – dubbelkolla ingredienslistan!

Lägg upp ris på tallrikar.
Toppa med vegansk kebab och sallad.
Servera med en klick asiatisk majonnäs.