Skip to main content
Kryddiga vegostrimlor
Kryddiga vegostrimlor

Kryddiga vegostrimlor

med ingefärs- och vitlöksris och granatäppelsallad

I kväll lagar vi en härlig vegetarisk middag som inte bara smakar fantastiskt, utan också är så färgglad att den får dig på gott humör! Vi vänder vegansk kebab i panering och steker den gyllene och spröd innan den får sällskap av en sötstark sås. Vi serverar den på fluffigt vitlöks- och ingefärsris med en klick asiatisk majonnäs och en färgsprakande sallad på granatäpple, apelsin, morot, mynta och koriander.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Mjölkfri
Allergener:
Gluten
Soja
Vete
Sesam
Selleri
Senap
Havre

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Långkornigt vitt ris

4 g

Panamat

1 st

Mynta & koriander

20 ml

Sojasås med lågt saltinnehåll

(Innehåller: Gluten, Soja, Vete)

1 st

Vitlöksklyfta

½ st

Granatäpple

50 g

Vegansk asiatisk majonnäs

(Innehåller: Gluten, Soja, Vete, Sesam)

4 g

Buljong

(Innehåller: Selleri)

½ g

Chiliflakes

1 st

Morot

40 g

Sweet chilisås

1 st

Apelsin

200 g

Vegansk kebab

(Innehåller: Gluten, Soja, Vete, Senap, Havre)

2 tsk

Ingefära

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till ris

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

½ msk

Olja till sallad

1 msk

Mjöl till vegoprotein

1 msk

Olja till stekning

½ dl

Vatten till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)3986 kJ
Energi (kcal)953 kcal
Fett44.9 g
varav mättat8.6 g
Kolhydrater109.5 g
varav socker32.4 g
Kostfiber7.6 g
Protein25 g
Salt5.4 g
Potassium75 mg
Calcium8 mg
Iron0.1 mg

Instruktioner

Koka ris
1

Riv ingefära (oskalad) och vitlök fint.

Hetta upp olivolja i en medelstor kastrull på medelhög värme.

Fräs vitlök och ingefära i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris, buljong och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered råvaror
2

Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar. Dela det på mitten, sänk ner halvorna i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna. Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort det vita fruktköttet från ytan och häll av vattnet.

Skala apelsin, ta bort de vita hinnorna och tärna den i 1 cm stora bitar.

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Grovhacka mynta- och korianderblad.

TIPS: Genom att lossa granäpplekärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa!

Blanda sallad
3

Blanda granatäpplekärnor, morot, apelsin, örter, olivolja och en nypa salt i en medelstor skål.

Förbered vegansk kebab
4

Lägg vegansk kebab i en djup skål och torka av med hushållspapper.

Tillsätt Panamat, mjöl och en nypa salt.

Vänd runt och se till att vegansk kebab är ordentligt täckt.

Stek vegansk kebab
5

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek vegansk kebab i 4–5 min, rör om då och då.

Sänk till medelvärme och tillsätt sojasås, chiliflakes, vatten och sweet chilisås.

Vänd vegansk kebab i såsen.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

VIKTIGT: I det här receptet används halva mängden av vissa ingredienser – dubbelkolla ingredienslistan!

Servera
6

Lägg upp ris på tallrikar.

Toppa med vegansk kebab och sallad.

Servera med en klick asiatisk majonnäs.