Kryddiga pannbiffar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kryddiga pannbiffar

Kryddiga pannbiffar

med grönsakscouscous och vitlöksyoghurt

Ikväll inspireras vi av grekisk matlagningskonst och lagar ljuvlig medelhavsmad. Ljuvliga pannbiffar med härliga kryddor pannsteks till perfektion. Pumpa, paprika och rödlök rostas och blandas sen med persilja och couscous. En krämig vitlöksyoghurt toppar härligheterna.

Taggar:
Under 650 kcal
Proteinrik
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Nötfärs

4 g

Panamat

100 g

Couscous

(Innehåller Gluten, Vete)

2 g

Spiskummin, malen

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

1 st

Vitlöksklyfta

½ st

Butternutpumpa

1 portionspåse

Bladpersilja

1 st

Paprika

1 st

Rödlök

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 2)

2.5 dl

Vatten (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

1 msk

Vatten (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 5)

1 msk

Vetemjöl (steg 3)

1 st

Ägg (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)632 kcal
Energi (kJ)2644 kJ
Fett21.1 g
varav mättat9.5 g
Kolhydrater63.8 g
varav socker19.3 g
Protein40.6 g
Salt3.2 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft).

Skala pumpa [½ st, 2P], och dela den på mitten. Gröp ur kärnor och tärna den i 2 cm stora bitar.

Tärna paprika i 2 cm stora bitar.

Skär rödlök i 2 cm breda klyftor. 

Placera grönsaker på en plåt med bakplåtspapper, och blanda dem med olivolja, kummin, en generös nypa salt och peppar.

Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills möra och lätt brynta. 

Förbered couscous
2

Koka upp vatten [2½ dl | 5 dl] och salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en medelstor kastrull.

Rör i couscous och koka upp.

Ta av kastrullen från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Rör om med en gaffel. 

Blanda färs
3

Under tiden, blanda nötfärs, Panamat, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], ägg [1 stk | 2 stk], vetemjöl [1 msk | 2 msk] och en nypa peppar i en medelstor skål.

Stek pannbiffar
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Skeda upp färs med en matsked (3 per person) och forma den till små biffar. Lägg dem i stekpannan och platta till dem med baksidan av skeden.

Stek biffar, vänd regelbundet, i 2-3 min, eller tills brynta och genomstekta. Ställ åt sidan på en tallrik och täck med folie.

VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Blanda vitlöksyoghurt
5

Under tiden, finhacka persilja och vitlök. 

Blanda yoghurt, vatten [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en liten skål.

Rör i färdigrostade grönsaker, persilja och salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] i kastrullen med färdig couscous.

Servera
6

Lägg upp grönsakscouscous i skålar.

Toppa med pannbiffar och vitlöksyoghurt.