Kryddig saag paneer-inspirerad grillost
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kryddig saag paneer-inspirerad grillost

Kryddig saag paneer-inspirerad grillost

med basmatiris och spröda vitlökspita

Är det första gången du stiftar bekantskap med saag paneer? Det är en underbar indisk gryta med spenat och färskosten paneer! I vår variant använder vi grillost, som vi steker gyllene och vänder ner i en smakrik sås med lök, spenat, tomater, grädde och chili. Vi kryddar vår saag paneer med curry och ingefära och serverar den med fluffigt basmatiris och spröda vitlökspita.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Stark
Allergener:
Mjölk
Selleri
Senap
Ägg
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Basmatiris

1 st

Tomat

1 st

Lök

1 st

Vitlöksklyfta

60 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

4 g

Curry-on

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

2 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

½ g

Chiliflakes

200 g

Grillost

(Innehåller Mjölk)

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

1 st

Pitabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Smör (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 5)

½ tsk

Socker (steg 5)

1 dl

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4083 kJ
Energi (kcal)976 kcal
Fett52.4 g
varav mättat34.8 g
Kolhydrater89.8 g
varav socker11.8 g
Protein36.7 g
Salt6.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Värm ugnen till 220 ºC/200 ºC (varmluft).

Ta fram smör så det blir rumstempererat.

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Stek grillost
2

Tärna grillost i 2 cm stora bitar.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek grillost i 6–7 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan på en tallrik.

Förbered grönsaker
3

Under tiden, finhacka tomat och lök.

Finhacka eller pressa vitlök.

Skölj spenat.

Rosta pitabröd
4

Blanda vitlök, smör [1 msk | 2 msk] och en nypa salt i en liten skål.

Placera pitabröd [1/2 paket, 2P] på en plåt med bakplåtspapper och bre med vitlökssmör.

Grädda i ugnen i 3–4 min, eller tills rostade.

Ta ut pitabröd från ugnen och halvera dem.

Laga saag paneer
5

Under tiden, torka ur stekpannan och hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i den på medelhög värme.

Stek lök, Curry-on och Ginger Ninja i 1–2 min, tills något mjuk.

Sänk till medelvärme och rör i tomat, vatten [1 dl | 2 dl], matlagningsgrädde, grönsaksbuljong [1/2 paket, 2P], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], socker [1/2 tsk | 1 tsk] och chili flakes [1/2 påse, 2P].

Riv spenatblad i bitar, vänd ner dem och grillost i såsen. Sjud i 2–3 min, tills spenat har mjuknat.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar.

Toppa med saag paneer-inspirerad grillost.

Servera med vitlökspita.