Skip to main content
Kryddade blandfärs-taquitos
Kryddade blandfärs-taquitos

Kryddade blandfärs-taquitos

med texmex-rotfrukter och mild citrusdressing

Har du hört talas om taquitos? Det är en mexikansk maträtt som består av en liten ihoprullad tortilla med fyllning. Vår härliga variant innehåller blandfärs som steks med vår egen kryddblandning, Panamat. Vi serverar våra blandfärs-taquitos med rostade texmex-rotfrukter, pico de gallo och gräddfil med mild citrussmak.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

12 st

Minitortillas

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)

1 st

Koriander

1 st

Citrusfrukt

½ st

Lök

250 g

Körsbärstomater

250 g

Blandfärs

4 g

Panamat

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

500 g

Potatis

5 g

Tex-Mex

35 g

Tomatpuré

1 st

Palsternacka

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till rotfrukter

1 msk

Olja till stekning

½ tsk

Salt till kött

½ dl

Vatten till kött

¼ tsk

Salt till salsa

¼ tsk

Salt till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)5199 kJ
Energi (kcal)1243 kcal
Fett50.5 g
varav mättat17.5 g
Kolhydrater155.4 g
varav socker19.3 g
Protein43.9 g
Salt5.9 g

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis och palsternacka (oskalade) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, Tex-Mex, salt och en nypa peppar.

Rosta i 25–35 minuter, eller tills mjuka och gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Stek blandfärs
2

Under tiden, hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek blandfärs, Panamat, tomatpuré och salt i 4–5 min, eller tills brynt.

Rör i vatten och stek ytterligare 1 min.

Ta av stekpannan från värmen.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är utan inslag av rosa.

Blanda pico de gallo
3

Medan färsen steks, skär körsbärstomater i kvartar.

Finhacka lök och koriander.

Blanda tomat, lök, koriander, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

TIPS: Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Grädda taquitos
4

Fördela köttfärs på en sida av tortillabröden, rulla ihop dem hårt och lägg rullarna på en ny plåt med bakplåtspapper.

Pensla taquitos med en generös skvätt olivolja och strö över en nypa salt.

Grädda i ugnen i 7–9 min, eller tills krispiga och gyllenbruna.

Blanda gräddfilssås
5

Under tiden, skär citrusfrukt i klyftor.

Blanda gräddfil, en skvätt citrussaft och salt i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp taquitos på tallrikar.

Ringla över citrusdressing och toppa med en sked pico de gallo.

Lägg upp rotfrukter på tallrikar och servera med resterande pico de gallo och dressing.