Skip to main content
Krispig kyckling
Krispig kyckling

Krispig kyckling

med quinoasallad och basilikamajonnäs

4.1
(92)

Quinoa är en växt med färgstarka, ätliga frön som smakar fantastisk i sallader. Ikväll får quinoa får extra smak av att kokas med grönsaksbuljong, innan den hamnar i en sallad med tomat, gurka och marinerad rödlök. Vi serverar vår quinoasallad med krispig kyckling, och en ljuvlig basilikamajonnäs med vitlök.

Taggar:
Mjölkfri
Allergener:
Selleri
Sulfiter
Gluten
Vete
Senap
Ägg

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

100 g

Trefärgad quinoa

4 g

Buljong

(Innehåller: Selleri)

1 st

Lök

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

1 st

Gurka

1 st

Tomat

300 g

Kycklingbröstfilé

25 g

Ströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

50 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

1 portionspåse

Basilika

½ st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

5 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

½ tsk

Socker (steg 2)

2 msk

Vetemjöl (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

1 st

Ägg (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 5)

½ msk

Vatten (steg 5)

Näringsvärden

Energi (kJ)3511 kJ
Energi (kcal)839 kcal
Fett57.1 g
varav mättat12.8 g
Kolhydrater63.9 g
varav socker12 g
Kostfiber8.3 g
Protein50 g
Kolesterol0.1 mg
Salt8 g
Potassium123 mg
Calcium6 mg
Iron0.2 mg

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka quinoa
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [5 dl | 10 dl]. 

Tillsätt quinoa, grönsaksbuljong och salt [1/2 tsk | 1 tsk] och sänk till medelvärme. 

Koka tills fröna har blivit dubbelt så stora, 12-15 min. 

Häll av i en sil och lägg tillbaka quinoa i kastrullen.

Marinera rödlök
2

Under tiden, skär rödlök i tunna skivor.

Blanda rödlök, balsamvinäger, socker [1/2 tsk | 1 tsk], en nypa salt och peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan för att marinera.

Panera kyckling
3

Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek på ca 2 cm. Krydda kyckling med en nypa salt. 

Blanda mjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en djup tallrik. Vispa ägg [1 st | 2 st] i en andra djup tallrik. Lägg ströbröd i en tredje djup tallrik. 

Vänd kyckling först i mjöl, sen i ägg och till sist i ströbröd. Placera på en tallrik. 

TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk. 

VIKTIGT: Tvätta händerna och redskapen noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.

Stek kyckling
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan. 

Stek kyckling i 3-4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg till en tallrik med hushållspapper. 

TIPS: Tillsätt extra olivolja vid behov.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Gör quinoasallad
5

Under tiden, finhacka basilika. Finhacka eller pressa vitlök [1/2 st, 2P] 

Blanda majonnäs, vitlök, basilika, vatten [1/2 msk | 1 msk], en nypa salt och peppar i en liten skål.

Tärna tomat och gurka i 1 cm stora bitar.

Rör i tomat, gurka, quinoa och olivolja [1 msk | 2 msk] i skålen med lök. Krydda med en nypa salt och peppar.

Skär kyckling i skivor.

Servera
6

Lägg upp kyckling och quinoasallad på tallrikar.

Ringla basilikamajonnäs över kycklingen.