
Quinoa är en växt med färgstarka, ätliga frön som smakar fantastisk i sallader. Ikväll får quinoa får extra smak av att kokas med grönsaksbuljong, innan den hamnar i en sallad med tomat, gurka och marinerad rödlök. Vi serverar vår quinoasallad med krispig kyckling, och en ljuvlig basilikamajonnäs med vitlök.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
100 g
Trefärgad quinoa
4 g
Buljong
(Innehåller: Selleri)
1 st
Lök
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
1 st
Gurka
1 st
Tomat
300 g
Kycklingbröstfilé
25 g
Ströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
50 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
1 portionspåse
Basilika
½ st
Vitlöksklyfta
5 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
½ tsk
Socker (steg 2)
2 msk
Vetemjöl (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
1 st
Ägg (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 4)
1 msk
Olivolja (steg 5)
½ msk
Vatten (steg 5)

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [5 dl | 10 dl].
Tillsätt quinoa, grönsaksbuljong och salt [1/2 tsk | 1 tsk] och sänk till medelvärme.
Koka tills fröna har blivit dubbelt så stora, 12-15 min.
Häll av i en sil och lägg tillbaka quinoa i kastrullen.

Under tiden, skär rödlök i tunna skivor.
Blanda rödlök, balsamvinäger, socker [1/2 tsk | 1 tsk], en nypa salt och peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan för att marinera.

Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek på ca 2 cm. Krydda kyckling med en nypa salt.
Blanda mjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en djup tallrik. Vispa ägg [1 st | 2 st] i en andra djup tallrik. Lägg ströbröd i en tredje djup tallrik.
Vänd kyckling först i mjöl, sen i ägg och till sist i ströbröd. Placera på en tallrik.
TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.
VIKTIGT: Tvätta händerna och redskapen noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kyckling i 3-4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg till en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Tillsätt extra olivolja vid behov.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Under tiden, finhacka basilika. Finhacka eller pressa vitlök [1/2 st, 2P]
Blanda majonnäs, vitlök, basilika, vatten [1/2 msk | 1 msk], en nypa salt och peppar i en liten skål.
Tärna tomat och gurka i 1 cm stora bitar.
Rör i tomat, gurka, quinoa och olivolja [1 msk | 2 msk] i skålen med lök. Krydda med en nypa salt och peppar.
Skär kyckling i skivor.

Lägg upp kyckling och quinoasallad på tallrikar.
Ringla basilikamajonnäs över kycklingen.