Skip to main content
Krispig fläskkotlett och vitlökssmör
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krispig fläskkotlett och vitlökssmör

Krispig fläskkotlett och vitlökssmör

med rostad broccoli och grönsaksmos

Panerat kött känns alltid lite extra festligt, men är superlätt att laga. Här serverar vi pankopanerad fläskkotlett med krämig potatis- och palsternacksmos och ugnsrostad broccoli. Middagen förgylls ytterligare med persilje- och vitlökssmör som får smälta på det krispiga köttet.

Taggar:
Barnvänlig
Snabb
Allergener:
Gluten
Hvede

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Vitlöksflörter

2 st

Palsternacka

500 g

Bakpotatis

250 g

Broccoli

50 g

Pankoströbröd

1 st

Vitlöksklyfta

250 g

Skivad fläskkotlett

1 st

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

3 msk

Mjölk till mos

½ tsk

Salt till mos

¼ tsk

Salt till grönsaker

1 st

Ägg till panering

¼ tsk

Salt till panering

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Smör till smör

1 msk

Olja till stekning

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3274 kJ
Energi (kcal)783 kcal
Fett26.4 g
varav mättat9.7 g
Kolhydrater93.4 g
varav socker16.5 g
Kostfiber14.1 g
Protein44.6 g
Kolesterol0.1 mg
Salt4.2 g

Instruktioner

Laga mos
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Ta fram smör så det blir rumstempererat.

Skala och tärna potatis och palsternacka i 2 cm stora bitar.

Koka potatis och palsternacka i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och mosa potatis och palsternacka med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.

TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

Rosta broccoli
2

Skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, Vitlöksflörter, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 10–12 min, eller tills mjuk.

Panera kött
3

Vispa ägg i en djup tallrik.

Blanda panko, salt och en generös nypa peppar i en ny djup tallrik.

Krydda kött med salt och vänd det i ägg och sen i panko. Ställ åt sidan på en tallrik.

TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.

Stek kött
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper. 

TIPS: 1) Stek i omgångar vid behov. 2) Tillsätt extra olja vid behov så köttet inte fastnar i stekpannan. 3) Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Gör vitlökssmör
5

Under tiden, finhacka persilja. 

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda smör, vitlök och persilja i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp potatis- och palsternacksmos, broccoli och kött på tallrikar. 

Toppa kött med vitlökssmör.