Panerat kött känns alltid lite extra festligt, men är superlätt att laga. Här serverar vi pankopanerad fläskkotlett med krämig potatis- och palsternacksmos och ugnsrostad broccoli. Middagen förgylls ytterligare med persilje- och vitlökssmör som får smälta på det krispiga köttet.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 g
Vitlöksflörter
2 st
Palsternacka
500 g
Bakpotatis
250 g
Broccoli
50 g
Pankoströbröd
1 st
Vitlöksklyfta
250 g
Skivad fläskkotlett
1 st
Bladpersilja
3 msk
Mjölk till mos
½ tsk
Salt till mos
¼ tsk
Salt till grönsaker
1 st
Ägg till panering
¼ tsk
Salt till panering
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Smör till smör
1 msk
Olja till stekning
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Ta fram smör så det blir rumstempererat.
Skala och tärna potatis och palsternacka i 2 cm stora bitar.
Koka potatis och palsternacka i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och mosa potatis och palsternacka med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.
TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.
Skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, Vitlöksflörter, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 10–12 min, eller tills mjuk.
Vispa ägg i en djup tallrik.
Blanda panko, salt och en generös nypa peppar i en ny djup tallrik.
Krydda kött med salt och vänd det i ägg och sen i panko. Ställ åt sidan på en tallrik.
TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.
TIPS: 1) Stek i omgångar vid behov. 2) Tillsätt extra olja vid behov så köttet inte fastnar i stekpannan. 3) Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Under tiden, finhacka persilja.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda smör, vitlök och persilja i en liten skål.
Lägg upp potatis- och palsternacksmos, broccoli och kött på tallrikar.
Toppa kött med vitlökssmör.