HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKrispig Falafel
topBanner
Krispig falafel

Krispig falafel

med klyftpotatis, ranchdressing och kålsallad

Älskar ni också falafel? Oroa er inte, vi har gjort dem klara så att de bara behöver stekas i några minuter! Det ger er mer tid till att förbereda kryddig klyftpotatis och en fräsch sallad som får tuggmotstånd av kål, vacker färg av gurka och extra god smak av salladslök. Vi toppar delikatesserna med en fantastiskt krämig hemlagad ranchdressing!

Taggar:Vegetarisk
Allergener:mjölkäggsenapsesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Panamat

1 st

Gurka

500 g

Potatis

75 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

40 g

Aioli

(Innehållerägg, senap)

1 portionspåse

Gräslök

150 g

Kålmix

1 st

Salladslök

Falafel

(InnehållersesamKan innehållasenap)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1702.0302 kJ
Energi (kcal)406.795 kcal
Fett17.2043 g
varav mättat3.6 g
Kolhydrater55.572 g
varav socker10.5 g
Protein8.5865 g
Salt0.7 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°/220°C (varmluft). Skär potatis (oskalad) i 1 cm breda klyftor.

2

Placera potatis på en plåt med bakplåtspapper.Blanda dem med Panamat, lite olivolja*, salt* och peppar*. Baka i 25-30 min, eller tills gyllene.

3

Finhacka gräslök. Blanda gräddfil [½ paket, 2P], aioli, gräslök (spara lite till garnering), en skvätt vatten*, en nypa salt* och peppar* i en liten skål.

4

Skär gurka i tunna halvmånar. Skiva salladslök tunt. Blanda kålmix, gurka, salladslök, en tredjedel av dressingen och en skvätt olivolja* i en stor skål.

5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan, när det återstår 5 min av potatisens tillagningstid. Stek falafel i 2-3 min på varje sida, eller tills krispiga och genomvarma.

6

Lägg upp klyftpotatis, falafel och kålsallad på tallrikar. Toppa med resterande ranchdressing och gräslök.