Älskar ni också falafel? Oroa er inte, vi har gjort dem klara så att de bara behöver stekas i några minuter! Det ger er mer tid till att förbereda kryddig klyftpotatis och en fräsch sallad som får tuggmotstånd av kål, vacker färg av gurka och extra god smak av salladslök. Vi toppar delikatesserna med en fantastiskt krämig hemlagad ranchdressing!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4
Panamat
1
Gurka
500
Potatis
½
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
40
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
1
Gräslök
150
Kålmix
1
Salladslök
250
Falafel
Sätt ugnen på 240°/220°C (varmluft). Skär potatis (oskalad) i 1 cm breda klyftor.
Placera potatis på en plåt med bakplåtspapper.Blanda dem med Panamat, lite olivolja*, salt* och peppar*. Baka i 25-30 min, eller tills gyllene.
Finhacka gräslök. Blanda gräddfil [½ paket, 2P], aioli, gräslök (spara lite till garnering), en skvätt vatten*, en nypa salt* och peppar* i en liten skål.
Skär gurka i tunna halvmånar. Skiva salladslök tunt. Blanda kålmix, gurka, salladslök, en tredjedel av dressingen och en skvätt olivolja* i en stor skål.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan, när det återstår 5 min av potatisens tillagningstid. Stek falafel i 2-3 min på varje sida, eller tills krispiga och genomvarma.
Lägg upp klyftpotatis, falafel och kålsallad på tallrikar. Toppa med resterande ranchdressing och gräslök.