topBanner
Krispig falafel

Krispig falafel

med klyftpotatis, ranchdressing och kålsallad

Älskar ni också falafel? Oroa er inte, vi har gjort dem klara så att de bara behöver stekas i några minuter! Det ger er mer tid till att förbereda kryddig klyftpotatis och en fräsch sallad som får tuggmotstånd av kål, vacker färg av gurka och extra god smak av salladslök. Vi toppar delikatesserna med en fantastiskt krämig hemlagad ranchdressing!

Taggar:Vegetarisk
Allergener:mjölkäggsenapsesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Panamat

1 st

Gurka

500 g

Potatis

75 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

40 g

Aioli

(Innehållerägg, senap)

1 påse

Gräslök

150 g

Kålmix

1 st

Salladslök

250 g

Falafel

(InnehållersesamKan innehållaKan innehålla spår av senap)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3135 kJ
Energi (kcal)749 kcal
Fett34 g
varav mättat20 g
Kolhydrater82 g
varav socker11 g
Protein21 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 240°/220°C (varmluft). Skär potatis (oskalad) i 1 cm breda klyftor.

2

Placera potatis på en plåt med bakplåtspapper.Blanda dem med Panamat, lite olivolja*, salt* och peppar*. Baka i 25-30 min, eller tills gyllene.

3

Finhacka gräslök. Blanda gräddfil [½ paket, 2P], aioli, gräslök (spara lite till garnering), en skvätt vatten*, en nypa salt* och peppar* i en liten skål.

4

Skär gurka i tunna halvmånar. Skiva salladslök tunt. Blanda kålmix, gurka, salladslök, en tredjedel av dressingen och en skvätt olivolja* i en stor skål.

5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan, när det återstår 5 min av potatisens tillagningstid. Stek falafel i 2-3 min på varje sida, eller tills krispiga och genomvarma.

6

Lägg upp klyftpotatis, falafel och kålsallad på tallrikar. Toppa med resterande ranchdressing och gräslök.