topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krispig falafel

Krispig falafel

med klyftpotatis, ranchdressing och kålsallad

Älskar ni också falafel? Oroa er inte, vi har gjort dem klara så att de bara behöver stekas i några minuter! Det ger er mer tid till att förbereda kryddig klyftpotatis och en fräsch sallad som får tuggmotstånd av kål, vacker färg av gurka och extra god smak av salladslök. Vi toppar delikatesserna med en fantastiskt krämig hemlagad ranchdressing!

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

4

Panamat

1

Gurka

500

Potatis

½

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

40

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

1

Gräslök

150

Kålmix

1

Salladslök

250

Falafel

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)407 kcal
Energi (kJ)1702 kJ
Fett17.05 g
varav mättat3.5 g
Kolhydrater10.4 g
varav socker10.4 g
Protein8.59 g
Salt0.7 g

Instruktioner

Dela potatis
1

Sätt ugnen på 240°/220°C (varmluft). Skär potatis (oskalad) i 1 cm breda klyftor.

Baka klyftpotatis
2

Placera potatis på en plåt med bakplåtspapper.Blanda dem med Panamat, lite olivolja*, salt* och peppar*. Baka i 25-30 min, eller tills gyllene.

Blanda ranchdressing
3

Finhacka gräslök. Blanda gräddfil [½ paket, 2P], aioli, gräslök (spara lite till garnering), en skvätt vatten*, en nypa salt* och peppar* i en liten skål.

Blanda kålsallad
4

Skär gurka i tunna halvmånar. Skiva salladslök tunt. Blanda kålmix, gurka, salladslök, en tredjedel av dressingen och en skvätt olivolja* i en stor skål.

Stek falafel
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan, när det återstår 5 min av potatisens tillagningstid. Stek falafel i 2-3 min på varje sida, eller tills krispiga och genomvarma.

Servera
6

Lägg upp klyftpotatis, falafel och kålsallad på tallrikar. Toppa med resterande ranchdressing och gräslök.