Skip to main content
Krispig "bang bang tofu"

Krispig "bang bang tofu"

med haricots verts och avokado

Bang bang-sås är en krämig och stark sås med kinesiska rötter. Traditionellt har den främst använts för rätten "bang bang chicken" där man mörar kyckling genom att banka den, panerar och steker den och serverar med den karakteristiska såsen. I kvällens rätt panerar vi tofu i stället för kyckling, och vi serverar den med frästa haricots verts, krispiga morotsband med sesamfrön och färsk avokado.

Taggar:
Vegetarisk
Mjölkfri
Mer grönt
Allergener:
Soja
Sulfiter
Sesam
Gluten
Vete

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

180 g

Tofu

(Innehåller: Soja)

150 g

Jasminris

1 st

Avokado

2 st

Morot

25 g

Vegansk srirachamajonnäs

1 st

Salladslök

40 g

Sweet chilisås

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

150 g

Haricots verts

10 g

Sesamfrön

(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)

20 g

Sriracha

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

½ st

Chili

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

¼ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till tofu

1 msk

Mjöl till panering

1 st

Ägg till panering

Näringsvärden

Energi (kJ)3132 kJ
Energi (kcal)748 kcal
Fett29.8 g
varav mättat3.9 g
Kolhydrater104.5 g
varav socker23.8 g
Kostfiber9.8 g
Protein21.6 g
Kolesterol0.1 mg
Salt2.4 g
Potassium506.4 mg
Calcium101.5 mg
Iron1 mg

Instruktioner

Koka ris
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min. 

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Ugnsstek tofu
2

Under tiden, torka tofu med hushållspapper och tärna den i 2 cm stora bitar. Krydda med salt.

Blanda vetemjöl, och en nypa salt och peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg i en ny djup tallrik.

Blanda panko och en nypa salt och peppar i en tredje djup tallrik.

Vänd tofubitarna först i mjöl, sen i ägg och sist i panko. Se till att hela bitarna täcks.

Lägg panerad tofu i en ugnsform med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 20 min, tills gyllene.

Stek haricots verts
3

Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Ansa haricots verts.

Stek haricots verts i 3–4 min, eller tills mjuka.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten i pannan för att påskynda tillagningsprocessen.

Förbered grönsaker
4

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Skär salladslök i tunna skivor.

Halvera, kärna ur och finhacka chili. 

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked och skär i tunna skivor.

Blanda sesamfrön och morot i en stor skål. 

TIPS: Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja. 

Blanda bang bang-sås
5

Blanda sweet chilisås, vitvinsvinäger, srirachasås och chili i en liten skål.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
6

Lägg upp ris, tofu och grönsaker i djupa tallrikar. 

Ringla över bang bang-sås. 

Strö över salladslök.

Servera med srirachamajonnäs.