
Bang bang-sås är en krämig och stark sås med kinesiska rötter. Traditionellt har den främst använts för rätten "bang bang chicken" där man mörar kyckling genom att banka den, panerar och steker den och serverar med den karakteristiska såsen. I kvällens rätt panerar vi tofu i stället för kyckling, och vi serverar den med frästa haricots verts, krispiga morotsband med sesamfrön och färsk avokado.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
180 g
Tofu
(Innehåller: Soja)
150 g
Jasminris
1 st
Avokado
2 st
Morot
25 g
Vegansk srirachamajonnäs
1 st
Salladslök
40 g
Sweet chilisås
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
150 g
Haricots verts
10 g
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)
20 g
Sriracha
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
½ st
Chili
3 dl
Vatten till ris
¼ tsk
Salt till ris
¼ tsk
Salt till tofu
1 msk
Mjöl till panering
1 st
Ägg till panering

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Under tiden, torka tofu med hushållspapper och tärna den i 2 cm stora bitar. Krydda med salt.
Blanda vetemjöl, och en nypa salt och peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg i en ny djup tallrik.
Blanda panko och en nypa salt och peppar i en tredje djup tallrik.
Vänd tofubitarna först i mjöl, sen i ägg och sist i panko. Se till att hela bitarna täcks.
Lägg panerad tofu i en ugnsform med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 20 min, tills gyllene.

Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Ansa haricots verts.
Stek haricots verts i 3–4 min, eller tills mjuka.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten i pannan för att påskynda tillagningsprocessen.

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.
Skär salladslök i tunna skivor.
Halvera, kärna ur och finhacka chili.
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked och skär i tunna skivor.
Blanda sesamfrön och morot i en stor skål.
TIPS: Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Blanda sweet chilisås, vitvinsvinäger, srirachasås och chili i en liten skål.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Lägg upp ris, tofu och grönsaker i djupa tallrikar.
Ringla över bang bang-sås.
Strö över salladslök.
Servera med srirachamajonnäs.