Skip to main content
Krämig svamptortelloni-gratäng
Krämig svamptortelloni-gratäng

Krämig svamptortelloni-gratäng

med sauterad purjolök och pangrattato

4.0
(115)

Pastagratäng är både gott, mättande och lätt att laga. Extra smarrig blir den med svampfylld tortelloni, som i denna vegovariant. Vi kokar pastan med vitlök, purjolök och citronpeppar i en sås på matlagningsgrädde och misopasta innan vi gräddar den gyllene i ugnen under ett krispigt pankotäcke med gräslök. En syrlig sallad med rucola och citron blir ett fräscht tillbehör.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg
Soja
Selleri

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Svamptortelloni

(Innehåller: Gluten, Vete, Mjölk, Ägg Kan innehålla spår av: Soja, Nötter, Fisk, Kräftdjur, Blötdjur, Senap, Selleri)

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Purjolök

1 portionspåse

Gräslök

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

1 st

Vitlöksklyfta

40 g

Rucola

½ st

Citron

15 g

Misopasta

(Innehåller: Gluten, Vete, Soja)

2 g

Citronpeppar

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller: Selleri)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör (steg 2)

2 msk

Olivolja (steg 2)

3 dl

Vatten (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 5)

1 msk

Olivolja (steg 5)

Näringsvärden

Energi (kJ)4037 kJ
Energi (kcal)965 kcal
Fett63.9 g
varav mättat27.2 g
Kolhydrater76.9 g
varav socker11.8 g
Kostfiber3.8 g
Protein21.8 g
Salt4.6 g
Calcium0.5 mg
Iron0.4 mg

Köksredskap

Ugnsform

Instruktioner

Förbered purjolök
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Halvera och skär purjolök i tunna skivor.

Stek purjolök
2

Smält smör [1 msk | 2 msk] i en stor, helst ugnssäker, stekpanna på medelhög värme.

Stek purjolök i 4–5 min, tills mjuk.

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Finhacka gräslök.

Blanda panko, olivolja [2 msk | 4 msk], gräslök, en nypa salt och peppar i en liten skål.

Laga sås
3

Tillsätt vitlök och citronpeppar till stekpannan med purjolök och stek i 30 sek, tills väldoftande.

Rör ner misopasta [1/2 paket, 2P], grönsaksbuljong, matlagningsgrädde och vatten [3 dl | 6 dl].

Sänk till medelvärme och tillsätt tortelloni. Sjud under omrörning i 1–2 min, tills såsen är tjock och tortelloni något mjuka.

Tillsätt en skvätt vatten om såsen verkar för tjock.

Grädda gratäng
4

Lägg över tortelloniblandning i en ugnsform (om stekpannan inte är ugnssäker).

Toppa med pankoblandning.

Grädda i ugnen i 5–7 min, eller tills toppingen börjar bli knaprig.

Blanda sallad
5

Under tiden, halvera citron [1/2 st, 2P].

Skölj rucola.

Blanda rucola, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], en skvätt citronsaft och olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor skål.

Servera
6

Lägg upp tortellonigratäng i djupa skålar.

Toppa med rucola.