Skip to main content
Krämig svamppasta

Krämig svamppasta

med gräslökspangrattato och tryffelolja

Vi hoppas att ni är hungriga, i kväll ska vi nämligen laga en ytterst mättande måltid. Vi frestar med spaghetti som vi blandar i en ljuvligt krämig sås med champinjoner, portabello, vitlök, mornaysås och spenat. Fantastiska tillbehör är tryffelolja och en vackert grön gräslökspangrattato.

Taggar:
Vegetarisk
Snabb
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete
Ägg
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Vitlöksklyfta

100 g

Mornaysås

(Innehåller: Mjölk)

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

150 g

Portabello

200 g

Champinjoner

30 g

Spenat

8 ml

Tryffelolja

180 g

Spaghetti

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)

1 st

Gräslök

20 g

Finriven ost

(Innehåller: Mjölk, Ägg)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller: Selleri)

1 st

Lök

Ingår inte i din leverans

1 dl

Sparat pastavatten

½ msk

Olja till pangrattato

¼ tsk

Salt till pangrattato

2 msk

Smör till stekning

¼ tsk

Salt till svamp

¼ tsk

Salt till pasta

1 msk

Olja till stekning

Näringsvärden

Energi (kJ)3245 kJ
Energi (kcal)776 kcal
Fett36.2 g
varav mättat15.5 g
Kolhydrater88 g
varav socker9.5 g
Kostfiber7.3 g
Protein24.4 g
Salt3.9 g
Potassium757.6 mg
Calcium14.6 mg
Iron0.7 mg

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 8–9 min, eller tills "al dente".

När pastan är färdig, skopa upp pastavatten i en kopp och ställ åt sidan.

Häll av resten av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) "Al dente" betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Stek panko
2

Under tiden, hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek panko i 3–4 min, tills gyllene och krispig.

Krydda med salt och en nypa peppar, och ställ åt sidan i en skål.

Stek svamp och lök
3

Skär svamp och lök i tunna skivor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Smält smör i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek svamp och lök i 4–5 min, tills de är gyllene och brynta.

Tillsätt vitlök och stek i ytterligare 30 sek. Krydda med salt och en nypa peppar.

Tillsätt gräslök
4

Under tiden, skölj spenat.

Finhacka gräslök, och rör ner i skålen med panko.

Laga sås
5

Sänk värmen på stekpannan till medelvärme, och rör i mornaysås, grönsaksbuljong och sparat pastavatten.

Rör i pasta och spenat, och blanda tills spenaten har mjuknat.

Krydda med salt och en nypa peppar.

Servera
6

Lägg upp pasta i skålar och ringla över tryffelolja.

Strö över riven ost och gräslökspangrattato.