
Vi hoppas att ni är hungriga, i kväll ska vi nämligen laga en ytterst mättande måltid. Vi frestar med spaghetti som vi blandar i en ljuvligt krämig sås med champinjoner, portabello, vitlök, mornaysås och spenat. Fantastiska tillbehör är tryffelolja och en vackert grön gräslökspangrattato.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
2 st
Vitlöksklyfta
100 g
Mornaysås
(Innehåller: Mjölk)
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
150 g
Portabello
200 g
Champinjoner
30 g
Spenat
8 ml
Tryffelolja
180 g
Spaghetti
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)
1 st
Gräslök
20 g
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller: Selleri)
1 st
Lök
1 dl
Sparat pastavatten
½ msk
Olja till pangrattato
¼ tsk
Salt till pangrattato
2 msk
Smör till stekning
¼ tsk
Salt till svamp
¼ tsk
Salt till pasta
1 msk
Olja till stekning

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 8–9 min, eller tills "al dente".
När pastan är färdig, skopa upp pastavatten i en kopp och ställ åt sidan.
Häll av resten av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) "Al dente" betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Under tiden, hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek panko i 3–4 min, tills gyllene och krispig.
Krydda med salt och en nypa peppar, och ställ åt sidan i en skål.

Skär svamp och lök i tunna skivor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Smält smör i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek svamp och lök i 4–5 min, tills de är gyllene och brynta.
Tillsätt vitlök och stek i ytterligare 30 sek. Krydda med salt och en nypa peppar.

Under tiden, skölj spenat.
Finhacka gräslök, och rör ner i skålen med panko.

Sänk värmen på stekpannan till medelvärme, och rör i mornaysås, grönsaksbuljong och sparat pastavatten.
Rör i pasta och spenat, och blanda tills spenaten har mjuknat.
Krydda med salt och en nypa peppar.

Lägg upp pasta i skålar och ringla över tryffelolja.
Strö över riven ost och gräslökspangrattato.