Krämig prosciuttopasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig prosciuttopasta

Krämig prosciuttopasta

med stekt portobello och färsk basilika

Prosciutto är det italienska ordet för skinka. Vi kallar den även parmaskinka, och den används ofta utan tillberedning till tapas. Ikväll provar vi något nytt och använder den i en härlig pastarätt, både blandad med portobello, spenat och basilika, men också som garnering.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Mjölk
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

60

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

50

Prosciutto

150

Portobello

1

Schalottenlök

20

Italiensk hårdost, hyvlad

(Innehåller Mjölk)

1

Rigatoni

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)

4

Kycklingbuljong

1

Basilika

1

Vitlöksklyfta

½

Zucchini

Ingår inte i din leverans

¼

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)600 kcal
Energi (kJ)2510 kJ
Fett11.7 g
varav mättat11.7 g
Kolhydrater74.11 g
varav socker9.8 g
Protein28.26 g
Salt3.1 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Skiva portobello tunt. Finhacka schalottenlök. Finhacka eller pressa vitlök. Skiva basilika tunt. Skär zucchini [1/2 st, 2P] i 2 cm stora bitar. Grovhacka prosciutto. Skölj spenat.

Koka pasta
2

Tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka i 11-12 min eller tills ‘al dente’. Häll av vattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen. Tillsätt eventuellt lite olivolja.

Fräs prosciutto
3

Hetta upp en stor och torr stekpanna på medelhög värme. Fräs prosciutto i 2-3 min. Lägg över den till en tallrik med hushållspapper.

Koka sås
4

Tillsätt schalottenlök, zucchini, portobello och vitlök till stekpannan. Tillsätt även en skvätt olivolja om nödvändigt. Stek i 4-5 min, eller tills de börjar mjukna. Tillsätt kycklingbuljong, matlagningsgrädde, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och hälften av basilikan. Koka i 2-3 min, eller tills såsen börjar tjockna.

Blanda pasta & sås
5

Tillsätt pasta, spenat och hälften av prosciutton till stekpannan, och blanda väl. Krydda generöst med malen peppar.

Servera
6

Lägg upp krämig pasta i skålar. Toppa med resterande prosciutto och hyvlad ost. Garnera med resterande basilika.