
Krämig prosciuttopasta
med stekt portobello och färsk basilika
Prosciutto är det italienska ordet för skinka. Vi kallar den även parmaskinka, och den används ofta utan tillberedning till tapas. Ikväll provar vi något nytt och använder den i en härlig pastarätt, både blandad med portobello, spenat och basilika, men också som garnering.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
1
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
60
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
50
Prosciutto
150
Portobello
1
Schalottenlök
20
Italiensk hårdost, hyvlad
(Innehåller Mjölk)
1
Rigatoni
(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)
4
Kycklingbuljong
1
Basilika
1
Vitlöksklyfta
½
Zucchini
Ingår inte i din leverans
¼
Salt (steg 4)
Köksredskap
Instruktioner
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Skiva portobello tunt. Finhacka schalottenlök. Finhacka eller pressa vitlök. Skiva basilika tunt. Skär zucchini [1/2 st, 2P] i 2 cm stora bitar. Grovhacka prosciutto. Skölj spenat.
Tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka i 11-12 min eller tills ‘al dente’. Häll av vattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen. Tillsätt eventuellt lite olivolja.
Hetta upp en stor och torr stekpanna på medelhög värme. Fräs prosciutto i 2-3 min. Lägg över den till en tallrik med hushållspapper.
Tillsätt schalottenlök, zucchini, portobello och vitlök till stekpannan. Tillsätt även en skvätt olivolja om nödvändigt. Stek i 4-5 min, eller tills de börjar mjukna. Tillsätt kycklingbuljong, matlagningsgrädde, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och hälften av basilikan. Koka i 2-3 min, eller tills såsen börjar tjockna.
Tillsätt pasta, spenat och hälften av prosciutton till stekpannan, och blanda väl. Krydda generöst med malen peppar.
Lägg upp krämig pasta i skålar. Toppa med resterande prosciutto och hyvlad ost. Garnera med resterande basilika.