Krämig medelhavs-inspirerad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig medelhavs-inspirerad kyckling

Krämig medelhavs-inspirerad kyckling

med bulgur och chili flakes

Ikväll lagar vi mat med inspiration från Medelhavet. Stekt kyckling kombineras med grönsaker som tomat och spenat i en krämig sås med smak av vitlök och örter. Servera med bulgur och toppa med bladpersilja som pricken över i:t.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Proteinrik
Max 50g kolhydrater
<650 kcal 2P-baserat
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

85 g

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

1 st

Rödlök

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

1 paket

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

4 g

Vitlöksflörter

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

2 st

Tomat

4 g

Kycklingbuljong

½ g

Chiliflakes

1 st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

1 dl

Vatten (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2432 kJ
Energi (kcal)581 kcal
Fett38.6 g
varav mättat16.6 g
Kolhydrater40 g
varav socker10 g
Protein44.5 g
Salt7.5 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka bulgur
1

Koka upp en kastrull med saltat vatten [3 dl | 41/2 dl].

Tillsätt bulgur och salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och sänk till medelvärme. Koka i 9–10 min eller tills ”al dente”.

Under tiden, skär lök i tunna skivor. Finhacka eller pressa vitlök.

Stek kyckling
2

Hetta upp en skvätt olivolja [1 msk | 2 msk] i en stekpanna på medelhög värme. Tillsätt lök, vitlök och kyckling, och en nypa salt. Stek i 4–5 min, eller tills kycklingen är gyllene och genomstekt.

Tillsätt matlagningsgrädde, Mamas favorit, Vitlöksflörter, chili [1/2 påse, 2P], kycklingbuljong, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och vatten [1 dl | 2 dl]. Sjud i 1–2 min, eller tills såsen har tjocknat.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Tillsätt tomat & spenat
3

Under tiden, grovhacka tomat.

Skölj spenat.

Rör ner tomat, spenat och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i den färdigkokta bulgurn.

Servera
4

Lägg upp bulgar i skålar och toppa med kyckling.

Garnera med riven persilja.