
Spännande recept med gnocchi som steks istället för att kokas! När gnocchin är stekt hamnar den i en supergod sås med bacon, vitlök, rödlök, spenat och zucchini. En läcker mysrätt som hela familjen kommer att sluka.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1
Zucchini
1
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
1
Vitlöksklyfta
4
Köttbuljong
350
Gnocchi
(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Soja, Senap)
20
Finriven ost
140
Bacon, tärnad
1
Rödlök
60
Spenat
(Kan innehålla spår av: Selleri)
½
Vatten (steg 4)

Skär rödlök i tunna skivor. Finhacka zucchini. Finhacka eller pressa vitlök. Skölj spenat.

Hetta upp en generös skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt gnocchi i ett lager och stek under omrörning i 5-6 min, eller tills gyllene. Krydda med salt* och peppar*, och överför till en tallrik. TIPS: 1) Tillsätt mer olivolja om gnocchi fastnar på pannan. 2) Gnocchi behöver inte kokas först.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en samma stekpanna på medelhög värme. Stek bacon och rödlök i 3-4 min, eller tills baconen börjar bli krispig. Tillsätt zucchini och stek i 3-4 min. Tillsätt vitlök och stek i 1 min.

Rör i matlagningsgrädde, köttbuljong och vatten* [1/2 dl | 1 dl] i stekpannan. Sjud såsen i 2-3 min, eller tills den har tjocknat något.

Tillsätt gnocchi och spenat till såsen. Blanda tills spenaten mjuknat. Krydda med peppar*.

Servera krämig bacon gnocchi i skålar och garnera med riven ost.