HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKrämig Gnocchi
topBanner
Krämig gnocchi

Krämig gnocchi

med bacon, zucchini och lagrad ost

Spännande recept med gnocchi som steks istället för att kokas! När gnocchin är stekt hamnar den i en supergod sås med bacon, vitlök, rödlök, spenat och zucchini. En läcker mysrätt som hela familjen kommer att sluka.

Taggar:Snabb
Allergener:mjölkglutenägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

200 ml

Zucchini

1 st

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

4 g

Vitlöksklyfta

350 g

Köttbuljong

140 g

Gnocchi

(InnehållerglutenKan innehållasoja, senap)

1 st

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

60 g

Bacon, tärnad

½ dl

Rödlök

Spenat

Ingår inte i din leverans

Vatten* (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2791.0627 kJ
Energi (kcal)667.08 kcal
Fett33.482 g
varav mättat16.8 g
Kolhydrater65.2716 g
varav socker7.1 g
Protein23.891 g
Salt4.7 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Skär rödlök i tunna skivor. Finhacka zucchini. Finhacka eller pressa vitlök. Skölj spenat.

2

Hetta upp en generös skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt gnocchi i ett lager och stek under omrörning i 5-6 min, eller tills gyllene. Krydda med salt* och peppar*, och överför till en tallrik. TIPS: 1) Tillsätt mer olivolja om gnocchi fastnar på pannan. 2) Gnocchi behöver inte kokas först.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en samma stekpanna på medelhög värme. Stek bacon och rödlök i 3-4 min, eller tills baconen börjar bli krispig. Tillsätt zucchini och stek i 3-4 min. Tillsätt vitlök och stek i 1 min.

4

Rör i matlagningsgrädde, köttbuljong och vatten* [1/2 dl | 1 dl] i stekpannan. Sjud såsen i 2-3 min, eller tills den har tjocknat något.

5

Tillsätt gnocchi och spenat till såsen. Blanda tills spenaten mjuknat. Krydda med peppar*.

6

Servera krämig bacon gnocchi i skålar och garnera med riven ost.