Skip to main content
Krämig basilikakyckling
Krämig basilikakyckling

Krämig basilikakyckling

med kokt potatis och tranbärssallad

Låt oss fresta med stekt kyckling i krämig basilikasås som serveras med kokt potatis och en smakrik sallad med spetskål, äpple, tranbär och gurka. En enkel och välsmakande rätt som sätter guldkant på stunden runt middagsbordet.

Taggar:
Snabb
Glutenfri
Barnvänlig
Allergener:
Mjölk
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Förskuren spetskål

4 g

Vitlöksflörter

300 g

Kycklinginnerfilé

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

400 g

Småpotatis

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Basilika

20 g

Tranbär

(Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter, Jordnötter)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller: Selleri)

1 st

Äpple

1 st

Gurka

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Olja till marinad

¼ tsk

Salt till sallad

1 msk

Smör till sås

¼ tsk

Salt till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)3225 kJ
Energi (kcal)771 kcal
Fett41.1 g
varav mättat23 g
Kolhydrater58.7 g
varav socker21.8 g
Protein41.2 g
Salt3.6 g

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Halvera potatis.

Grovhacka basilika.

Koka potatis
2

Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. 

Häll av vattnet och krydda potatis med en nypa salt och peppar. Sätt åt sidan under lock.

Stek kyckling
3

Medan potatisen kokar, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Blanda kyckling, salt, olivolja och Vitlöksflörter i en stor skål.

Stek kyckling i 3 min per sida, eller tills brynt och genomstekt. Lägg över den på en tallrik.

VIKTIGT: Tvätta händerna och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda tranbärssallad
4

Medan kycklingen steks, halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Skär gurka i halvmånar.

Lägg spetskål i en stor skål, ringla över en skvätt olivolja och massera i 30 sek.

Blanda sedan i äpple, gurka, tranbär, salt och en nypa peppar.

Laga sås
5

Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp smör i stekpannan som användes till kyckling på medelvärme.

Tillsätt vitlök och stek i 1 min, eller tills väldoftande.

Tillsätt matlagningsgrädde, grönsaksbuljong och basilika och sjud i 1–2 min, eller tills uppvärmt.

Krydda med salt och en generös nypa peppar.

Servera
6

Lägg upp potatis, kyckling och tranbärssallad på tallrikar.

Ringla basilikasås över kycklingen.