
Låt oss fresta med kokt potatis smaksatt med äkta smör samt saftig kyckling i en underbart krämig sås smaksatt med färsk basilika. Serveras med en uppfriskande äppelsalladen vid sidan av. En matig, enkel och ljuvligt god middag.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
4 g
Vitlöksflörter
1 paket
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
280 g
Kycklinginnerfilé
400 g
Småpotatis
1 st
Vitlöksklyfta
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller: Selleri)
1 portionspåse
Basilika
1 st
Äpple
75 g
Förskuren spetskål
20 g
Tranbär
(Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter, Jordnötter)
¼ tsk
Salt (steg 5)
1 msk
Smör (steg 5)

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Halvera potatis. Grovhacka basilika.

Tillsätt potatis till det kokande vattnet. Koka potatis i 10-15 min, tills mjuk. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen tillsammans med en nypa salt* och peppar*. Tillsätt eventuellt en klick smör*.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Blanda kyckling, en skvätt olivolja* och Vitlöksflörter i en skål. Stek kyckling i 3-4 min per sida tills brynt och genomstekt. Lägg över den på en tallrik. VIKTIGT: 1) Tvätta händerna och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Kärna ur och skär äpple i tunna skivor. Lägg ner spetskål [1/2 påse, 2P] i en stor skål, och massera i 30 sek. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja*. Blanda sedan i äpple, tranbär, en nypa salt* och peppar*.

Finhacka eller pressa vitlök. Låt stekpannan svalna något innan du hettar upp den på medelvärme med smör* [1 msk | 2 msk]. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt matlagningsgrädde, grönsaksbuljong och hälften av basilikan. Låt såsen värmas upp, 1-2 min. Krydda med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar*.

Lägg upp potatis, kyckling och tranbärssallad på tallrikar. Skeda över basilikasås på kycklingen. Garnera med resterande basilika.