topBanner
Kikärtssallad Caesar-Style

Kikärtssallad Caesar-Style

med vitlökskrutonger (OBS! Ägg är en skafferivara)

Satsa på en lätt middag i dessa sommartider och servera förstklassig caesarsallad i vegetarisk utgåva. På 20 minuter snor du ihop grönsaker du låter omfamnas av en svingod klassisk caesardressing gjord på pecorino, senap och majo. Salladen görs matig med spröda hemmagjorda vitlökskrutonger, krispiga ugnsrostade kikärtor och stekt ägg. Megagott och okomplicerat!

Taggar:VegetariskSnabb
Allergener:glutenmjölkäggsenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Stenugnsbakad baguette

(Innehållergluten)

1 paket

Kikärtor

1 st

Gurka

250 g

Körsbärstomater

90 g

Gemsallad

20 g

Riven hårdost

(Innehållermjölk, ägg)

12 g

Senap

(Innehållersenap)

50 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

Ingår inte i din leverans

2 st

Ägg* (steg 3)

(Innehållerägg)

1 msk

Vatten* (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2500 kJ
Energi (kcal)597 kcal
Fett31 g
varav mättat5 g
Kolhydrater54 g
varav socker10 g
Kostfiber12 g
Protein24 g
Kolesterol0 mg
Salt2 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp en kastrull med vatten*. Finhacka vitlök. Riv baguette i småbitar. Skölj kikärtor och låt dem rinna av på hushållspapper.

2

Lägg brödbitar och kikärtor på en plåt med bakplåtspapper. Blanda dem med vitlök, en generös skvätt olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 8-10 min tills krispiga och gyllene.

3

Sänk ner ägg* [2 st | 4 st] med en sked i det kokande vattnet. Koka i 7-9 min. Häll av vattnet, lägg äggen i kallt vatten* och skala när de är nerkylda. Dela dem sedan på hälften.

TIPS: Koka äggen kortare tid om du önskar löskokt, och längre för hårdkokt.

4

Grovhacka gurka. Halvera körsbärstomater. Riv gemsalladen i grova bitar.

5

Blanda majonnäs, en skvätt olivolja*, senap [1/2 paket, 2P], vatten* [1 msk | 2 msk] och hälften av osten i en salladsskål. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Tillsätt gemsallad, gurka och tomater i skålen och blanda med dressingen precis innan servering.

6

Fördela sallad, vitlökskrutonger och kikärtor mellan era tallrikar. Toppa med kokt ägg, strö över resterande ost.