Calzonepizza till kräsna barn
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Calzonepizza till kräsna barn

Calzonepizza till kräsna barn

2 portioner | med ost och oregano

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Pizza brukar gå hem även hos riktigt kräsna barn! Vi lagar en superenkel calzonevariant med tomatsås och ost och serverar den nygräddade pizzan med morot- och gurkstavar och gräddfil att doppa i.

Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Pizzadeg

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Sesam)

195 g

Tomatpassata

100 g

Riven gouda

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Gurka

1 st

Morot

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

½ g

Torkad oregano

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till dressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2985 kJ
Energi (kcal)713 kcal
Fett22.4 g
varav mättat12.4 g
Kolhydrater97.4 g
varav socker7.7 g
Protein31.7 g
Salt3.7 g

Instruktioner

Förbered pizzadeg
1

Värm ugnen till 250 °C/240 °C (varmluft). 

Ta ut pizzadegen från kylen och dess förpackning minst 10 min innan tillagning.

Strö generöst med vetemjöl över köksbänken. 

Placera degen på ytan med mjöl och halvera. Rulla ut degen med händerna (eller en kavel) tills den är 25 cm i diameter.

Om degen är svår att rulla ut kan du låta den vila i några minuter och försöka igen.

TIPS: Rumstempererad deg är lättare att kavla ut.

Grädda pizza
2

Bre tomatpassata i ett jämnt lager på hälften av degen och lämna en kant på 1 cm. Toppa med gouda och oregano.

Vik försiktigt den andra deghalvan över fyllningen och nyp ihop kanten med fingrarna.

Börja i ena änden och vik över en liten del av kanten i taget till en fläta. Upprepa med resten av degen.

Lägg försiktigt över pizzan på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda i ugnen i 12–14 min, eller tills gyllene och genomgräddad.

TIPS: Låt pizzan svalna i 5–10 min innan du serverar den, eftersom den blir väldigt varm.

Förbered grönsaker
3

Skär gurka och morot (oskalad) i 1 cm tjocka stavar.

Blandra gräddfil, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Servera
4

Servera pizza med grönsaker och gräddfil att doppa i.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image