
Enkla och läckra recept för vardagens bästa stunder. Varje recept innehåller tydliga instruktioner med bara 4 steg och alla ingredienser som behövs till 2 personer. Pizza brukar gå hem även hos riktigt kräsna barn! Vi lagar en superenkel calzonevariant med tomatsås och ost och serverar den nygräddade pizzan med morot- och gurkstavar och gräddfil att doppa i.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 st
Pizzadeg
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Sesam)
195 g
Krossade tomater
100 g
Riven gouda
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Gurka
1 st
Morot
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
½ g
Torkad oregano
(Kan innehålla spår av: Mjölk, Råg, Korn, Havre, Vete, Spelt, Kamut, Khorasanvete, Senap, Gluten)
¼ tsk
Salt till dressing

Värm ugnen till 250 °C/240 °C (varmluft).
Ta ut pizzadegen från kylen och dess förpackning minst 10 min innan tillagning.
Strö generöst med vetemjöl över köksbänken.
Placera degen på ytan med mjöl och halvera. Rulla ut degen med händerna (eller en kavel) tills den är 25 cm i diameter.
Om degen är svår att rulla ut kan du låta den vila i några minuter och försöka igen.
TIPS: Rumstempererad deg är lättare att kavla ut.

Bre krossade tomater i ett jämnt lager på hälften av degen och lämna en kant på 1 cm. Toppa med gouda och oregano.
Vik försiktigt den andra deghalvan över fyllningen och nyp ihop kanten med fingrarna.
Börja i ena änden och vik över en liten del av kanten i taget till en fläta. Upprepa med resten av degen.
Lägg försiktigt över pizzan på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i ugnen i 12–14 min, eller tills gyllene och genomgräddad.
TIPS: Låt pizzan svalna i 5–10 min innan du serverar den, eftersom den blir väldigt varm.

Skär gurka och morot (oskalad) i 1 cm tjocka stavar.
Blandra gräddfil, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Servera pizza med grönsaker och gräddfil att doppa i.